Pitali smo: Da li je Rasim Omerović zapošljavao nelegalno i(li) po svojoj...

Pitali smo: Da li je Rasim Omerović zapošljavao nelegalno i(li) po svojoj volji?! (VIDEO)

357
0
SHARE

U ponedjeljak (18. maja) održana je press-konferencija četiri vijećnika SDA, koji su proteklih mjeseci okaraktersisani kao “neposlušni”, a učešće je uzeo i Rasim Omerović, donedavni načelnik općine Kalesija i aktuelni poslanik u Parlamentu FBiH.
Mujo Mujkić, Mujo Mešanović, Nihad Hamzić, Sena Musić i Rasim Omerović su prozvani na nedavnoj press-konferenciji OO SDA, na kojoj su predsjednik stranke Halil Jahić i aktuelni načelnik Nedžad Džafić optužili gore pomenute da nepoštuju stranačke procedure, te da rade samo za svoj interes.

Kako smo i napisali, NKP.ba će pored izvještaja sa konferencije objaviti i još nekoliko tekstova, na osnovu razgovora koji smo obavili sa vijećnicima SDA i bivšim načelnikom općine Kalesija.

POVEZAN SADRŽAJ
VIDEO/ “Neposlušni” vijećnici SDA i Rasim Omerović: Podjele unutar stranke su napravili upravo ljudi koji je sada vode, na Izborima ćemo biti kažnjeni

 

rasim omerovic

Rasim Omerović je više od 10 godina obnašao funkciju načelnika općine Kalesija.

Punih deset godina protiv načelnika se nije smjelo mnogo toga govoriti u Kalesiji. Za to ste morali biti ludi, ili iznimno hrabri.
Baš u periodu kada je rijetko ko čak i “na kafi” govorio protiv Rasima Omerovića, popularno zvanog “Rus”, pokrenut je Nezavisni Kalesijski Portal (NKP.ba), između ostalog i sa ciljem da oni koji su hrabri (ili pak ludi) progovore protiv općinskog načelnika.
Nažalost, nije ih bilo mnogo.
Ipak, krajem 2014.  pojavilo se mnogo “hrabih” Kalesijaca koji su željeli na sve moguće načine pričati protiv Rasima Omerovića. Razlog je veoma jednostavan, još prije početka predizborne kampanje pojavile se infomracija da načelnik odlazi iz fotelje u kojoj je sjedio više od 10 godina. Naime, Omerović je bio na “kompenzacionoj listi” SDA za Parlament FBiH, i već tada je bilo izvjesno da će nakon oktobarskih izbora otići iz Kalesije.

Baš u tom periodu pojavilo se dosta osoba koje su proteklih 10 godina nazvali diktaturom Rasima Omerovića, a u istu priču su bile uključene i osobe sa kojima je Omerović blisko surađivao proteklih godina.

Sve ono što se zadnjih deset godina stidljivo šaputalo “na kafama”, proteklih nekoliko mjeseci postalo je tema skoro svih građana općine Kalesija.
Kako stvari stoje, Rasim Omerović je krivac za sve i svašta, pa čak i za vremenske (ne)prilike.

rasim omerovic RUS
Ipak, kada je u pitanju rad bivšeg načelnika općine Kalesija, o tome i ne možemo plaho govoriti, jer bi čovjeku dali za pravo da nas tuži.
Svih deset godina njegovog mandata općinski vijećnici su ocjenili sa pozitivnom ocjenom.
Naime, čak i opozicija je proteklih deset godina redovno glasala ZA Izvještaj o radu općinskog načelnika, čime su (in)direktno učestovali u onome što su građani kasnije obično ocjenjvali lošom ocjenom.

Polovina radno sposobnih Kalesijaca se nalazi na evidenciji Biroa za zaošljavanje, a upravo je način zapošljavanja jedna od stvari za koju građani općine Kalesija najčešće optužuju bivšeg načelnika općine Kalesija.

O radu Rasima Omerovića smo pisali javno i ranije, kada je rijetko ko dopuštao sebi taj luksuz, a i na zadnjoj press-konferenciji smo pitali donedavnog načelnika o stvarima koje interesuju većinu građana općine Kalesija, ali to nemaju priliku pitati.

Naša pitanja upućena Omeroviću su glasila:
– Da li je bilo nelegalnog zapošljavanja u Kalesiji tokom Vašeg načelničkog mandata?
– Da li ste vi direktno određivali ko će dobiti posao u Javnim ustanovama u Kalesiji?

Pogledajte VIDEO u kojem možete saznati kako se zapošljavalo u općini Kalesija proteklih deset godina.

Čuvenu izjavu Nedžada Brankovića “Sve po zakonu”, izrečenu 2008. godine, proteklih godina koriste mnogi bh. političari, pa i sam Rasim Omerović.

— Još jednom ćemo ponoviti, NKP.ba Vam stoji na raspolaganju ako želite demantovati bivšeg načelnika Rasima Omerovića.
Naravno, ne uz kafu.
Ako već smatrate da je Omerović nelegalno zapošljavao, zloupotrebljao svoj položaj i ovlasti, te na taj način oštetio vas ili nekoga koga vi poznajete, pišite nam na naš mail; redakcija.nkp@gmail.com.

Sve ono što govorite “uz kafu”, a to ne smijete javno reći, se naziva ogovaranjem i mahalskom pričom.

Vaše eventualne reakcije nam možete slati kao pravna i fizička lica, kao politička stranka i kao simpatizeri neke od stranaka, ili pak kao osoba (ime i prezime) koja je oštećena od strane Rasima Omerovića.

.
(NKP.ba)