Ramazanska čestitka Medžlisa Islamske zajednice Kalesija:

Ramazanska čestitka Medžlisa Islamske zajednice Kalesija:

328
0
SHARE

medzlis kalesija MIZ NOVI LOGO

Pred nama je, ako Bog da, ramazani-šerif u godini hidžretskoj 1437. (1. ramazan je u ponedjeljak, 6. juna 2016.g.godine), mjesec Allahovog rahmeta i oprosta grijeha iskrenim Njegovim robovima.

DOŽIVJETI RAMAZAN KAO VJERNIKOVO DUHOVNO PUTOVANJE U ORIGINALNOST VJERE ISLAMA

Bismil-lahir-rahmanir-rahim!

Poštovani muslimani i muslimanke,

Es-selamu a lejkum!

Pred nama je, ako Bog da, ramazani-šerif u godini hidžretskoj 1437. (1. ramazan je u ponedjeljak, 6. juna 2016.g.godine), mjesec Allahovog rahmeta i oprosta grijeha iskrenim Njegovim robovima. Neizrecivo i neizmjerno smo zahvalni Svemogućem Allahu što će nam i ovog ramazana 1437. hidžretske godine pružiti priliku da Mu iskažemo iskrenu ljubav, odanost i pokornost, i omogućiti da nam svi ramazanski ibadeti budu nadahnuće za promociju dobra, solidarnosti i jedinstva muslimana Bošnjaka u dini – islamu, koji će da nas odvrate od svih poroka i loših životnih navika.

U ovom vremenu muslimanima svih naših kalesijskih džemata potrebna je milost i okrilje Uzvišenog Allaha. Svaki vjernik i vjernica ramazan 1437. hidžretske godine treba doživjeti kao vlastito duhovno putovanje, kao vlastitu duhovnu školu, kao najbolji duhovni korektiv u vjeri islamu. U ramazanskoj duhovnoj školi vraćamo se Kur’ansko-sunnetskoj originalnosti i kutarisavamo se svih ljudskih plagijata.

U to ime, Glavni imam MIZ-e Kalesija, Predsjednik MIZ-e Kalesija i Predsjednik Udruženja ilmije Kalesija koriste priliku, da u povodu nastupa ramazanskih mubarek dana, izraze svoje čestitke svim imamima i njihovim džematlijama, čineći skrušenu dovu predramazansku i ramazansku Uzvišenom Rabbu da nam svima podari jaku volju za islamom u živoj praksi muslimanskoj i podari zdravlje svake vrste kako bi ovaj mjesec ibadeta, proveli u iskrenoj odanosti i iskrenim namjerama, doveći/upućujići molbe za sebe, za porodice naše, za džemate naše, za Islamsku zajednicu našu voljenu našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Glavni imam: Enver ef. Alić
Predsjednik MIZ-e Kalesija: Dr. Sc. Muhamed Alić
Predsjednik Udruženja ilmije Kalesija: Nevres ef. Fatić

.
(NKP.ba)