14 zanimanja školskoj 2015/2016: Zašto upisati MSŠ Kalesija (VIDEO)

14 zanimanja školskoj 2015/2016: Zašto upisati MSŠ Kalesija (VIDEO)

242
0
SHARE

Nakon što su prošle sedmice završili osnovno obrazovanje, učenici se nalaze pred važnom životnom odlukom – Koju srednju školu upisati, odnosno koje zanimanje odabrati.

mss kalesija

Pozivamo učenike koji su završili osnovno obrazovanje da zajedno sa roditeljima posjete MSŠ Kalesija, te da porazgovaraju sa profesorima ove škole, koji su ovih dana na raspolaganju svim učenicima i roditeljima.
MSŠ Kalesija ove godine nudi čak 14 zanimanja.

Očekujemo da ove godine našu školu upiše veći broj učenika nego li je to bio slučaj prošle godine. Naša škola nudi 14 zanimanja, a učenici sa roditeljima mogu doći u školske prostorije i tražiti informacije koje ih zanimaju” – govori Mersad Hasanović, direktor MSŠ Kalesija.

MSŠ Kalesija je proteklih godina postala prepoznatljiva u cijelom Kantonu, ali i šire. Naime, ova škola je u protekloj školskoj godini zasigurno lider kada su u pitanju pristigle investicije.
MSŠ Kalesija je prva škola u BiH koja posjeduje solarne kolektore, od kojih će se zagrijavati školska sala.
Upravo je školska sala protekle  školske godine i renovirana, a u toku je projekat sanacije  uređenja svlačionica i kupatila uz školsku salu.
Od prošle godine u školi je i video nadzor, koji je itekako doprinijeo sigurnosti učenika u školi i oko škole, a učenici svih zanimanja su protekle školske godine učestovali u velikom broju projekata u sklopu servisnog učenja.

upis ucenika MSS KALESIJA 2015

Profesori MSŠ Kalesija, školska 2014/2015
Profesori MSŠ Kalesija, školska 2014/2015

U proteklim godinama ova škola bilježi i sve bolje rezultate kada su u pitanju razna takmičenja iz nastavnih predmeta, kao i na Festivalima rada, gdje se prezentuju radovi učenika svih škola sa područja BiH.

— Pogledajte VIDEO prezentaciju MSŠ Kalesija, koju su zajednički uradili učenici i profesori ove škole, kao i nekoliko fotografija MSŠ Kalesija…

.
(NKP.ba)

 

POVEZAN SADRŽAJ
Foto&Video/ Mladost prodefilovala ulicama Kalesije: Više od dvije hiljade sugrađana oduševljeno aplaudiralo nasmijanim omladincima