PODIJELI

Danas (utorak, 21.01.2020.) na adresu našeg portala je stigla anonimna prijava da je pored Gradske dvorane u Kalesiji dovezeno smeće/otpad od strane uposlenika firme iz Živinica koja izvodi radove u zgradi Općine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Kalesija.

Oko 14.00 sati smo se uputili prema Gradskoj dvorani, te pored dvorane zatekli smeće, za koje se veoma jednostavno moglo ustanoviti da je dovezeno nedavno.

Za svega nekoliko minuta od trenutka našeg dolaska, dok smo još obilazili oko objekta i pravili fotografije, dolazi vozilo firme koja izvodi radove u zgradi Općine Kalesija, te dva uposlenika govore da su došli da pokupe otpad.

Na upit kako je smeće uopšte dovezeno na ovu lokaciju, radnici govore da je od strane uposlenika Općine rečeno da dovezu smeće kod dvorane, te kada su došli uvidjeli su da je na toj lokaciji već bilo nekog smeća.
Od istog(istih) uposlenika Općine su sada dobili instrukciju da dođu i da pokupe smeće.
Na upit kako su tako brzo reagovali, jer smo na lokaciju došli prije nekoliko minuta, govore da im je naređeno od Muje iz Općine (Mujo Tosunbegović, sekretar Općine, odnosno šef kabineta općinskog načelnika S.Dž.).

  • – Pogledajte VIDEO zapis kako je to izgledalo, kao i FOTO zapis posjete navedenoj lokaciji…

– Video pogledajte na linku OVDJE

Zanimljvio je da rukovodioci Općine, prvi asistenti općinskog načelnika S.Dž. daju direktne instrukcije radnicima kako da zagađuju okolinu, ali i pokazuju nepoštivanje odluka Općinskog vijeća Kalesija o obaveznom odvozu komunalnog otpada.
Svakako bi bilo zanimljivo saznati gdje je u protekla dva mjeseca, koliko traju radovi, odvožen otpad iz zgrade Općine, odnosno da li je bilo angažovano Komunalno preduzeće iz Kalesije.

Apsurdno je više i komentarisati kako se aktuelna vlast, prije svega općinski načelnik S.Dž. i direktor JP DD Komunalac hvale kako su utrostručili broj korisnika komunalnih usluga u Kalesiji. Vele da su stalno na terenu i potpisuju ugovore sa građanima, pa je svakako zanimljivo da prve osobe na čelu Općine izdaju ovakve instrukcije…

Kada općinski načelnik S.Dž., predsjedavajući Općinskog vijeća, zamjenik predsjedavajućeg OV, dakle prve tri osobe izvršne i zakonodavne vlasti u Kalesiji, stanuju van općine Kalesija, ovakve stvari i ne trebaju da nas iznenađuju…

(NKP.ba)

PODIJELI