PODIJELI

bilbord 2

Danas (četvrtak, 19.05.2016.) na Gradskom stadionu Kalesiji će biti odigrana Međunarodna prijateljska utakmica U-15 selekcija BiH i Srbije.

Cijena ulaznice je 5 KM, a protkelih dana vlada veliko interesovanje za ovu utakmicu, kako u Kalesiji tako i šire.
Ulaznice se mogu kupiti i pred tribinama stadiona dva sata prije poečtka utakmice.

Proteklih dana smo u više nvarata pisali o da je Kalesija veoma ozbiljno shvatila organizaciju ove utakmice, pa je tako Uprava FK Bosna Kalesija u suradnji sa NS TK,a uz finansijsku pomoć Općine, počela sa velikim projektom rekonsturkcije stadiona, u koji su mnogi u samom početku sumnjali.
Za veoma kratko vrijeme, nešto manje od dvije sedmice, Gradski stadion je od rugla grada postao ukras Kalesije!

Pored radova na kompleksu stadiona, uređen je i prostor oko stadiona, koji je bio divlja deponija svakojakog otpada duži niz godina.
Kada je u pitanju Gradski stadion, urađene su mnoge stvari koje svoj “red” čekaju proteklu deceniju; skinute su stare i oštećene klupe na tribinama, kao i dotrajala korozzirana ograda, te postavljene nove klupe i nova ograd au plavo-bijelim nijansama. Glavno ruglo stadiona je bila svakako južna strana terena, ispod koje je sada betonski zid, koji će u narednom periodu takođerbiti ofarban u plavo-bijelu boju.
Ofarbane su klubske prostorije, klupe za rezervne igrače, golovi…

Radovi na stadionu (3)
GRADSKI STADION prostor 01

Cijeli tok akcije smo pratili na NKP.ba, koji je i medijski pokrovitelj ove utakmice, kao i na Facbook stranici FK Bosna Kalesija, na kojoj se mogu pratiti sve aktivnosti ovaga kluba i aktivnosti na stadionu.

Još jednom pozivamo ljubitelje fudbala da danas dođu na stadion u Kalesiji, te podržne naše “Zmajiće”, ali i pokažu sportsi respect prema njihovim vršnjacima iz Srbije.
Utakmica je na rasporedu od 17.00 sati.

— NKP.ba Vam donosi fotografije i video prilog od početka radova na Gradskom stadionu u Kalesiji (07.05.), pa do samog završetka radova (18.05.), dan prije odigravanja utakmice…

.
(NKP.ba)

PODIJELI