PODIJELI

FK Sloga Tojšići preživljava vjerovatno najveću krizu od kako je član Druge lige FBiH “Sjever”.
Proteklog vikenda je odigrano IX kolo, a sa šestim porazom Sloga je ostala zakovana za dno tabele sa samo osvojenih samo pet bodova.
Podsjećanja radi, proteklih sezona Sloga je u ovom dijelu sezone bila obično u samom vrhu tabele.

Dan prije odigravanja utakmice IX kola, održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora FK Sloga Tojšići.

Iako se klub nalazi u velikim problemima, Upravu kluba su preuzele mlade osobe, Tojšićani, dugogodišnji simpatizeri kluba, momci sa tribina (…) koji su proteklih godina bili samo posmatrači dešavanja u klubu, dok su odluke o radu kluba, kako na terenu tako i van terena, donosile sasvim druge osobe.
Od kako je “ukinuta” pijaca kao izvor finansiranja FK Sloga Tojšići, tako je i interesovanje za klub, odnosno upravljanje istim, drastično opalo.

Novi članovi Uprave su održali sastanak u subotu (13.10.2018.), a sastanku su prisustvovali;
Emir Zulfić, Jasmin Kuralić, Senad Šmigalović, Mersudin Rizvić, Damir Šahmanović, Ermin Šmigalović, Eldar Šahmanović, Admir Kulić, Sanel Hodžić i Mensur Šmigalović (od prošle sedmice ponovo kao trener kluba).

Formirano su operativne grupe koje čine članovi uprave; Izrada planova rada, Organizacija Skupštine kluba za 22.12.2018., Marketing i finansije, Organizacija rada kluba.
Donešena je i odluka o kratkoročnim i dugoročnim planovima za rad kluba.
Sastanci Uprave će se održavati svake subote u prostorijama kluba.

U planu je da se sastav Uprave proširi, pa su aktuelni članovi dobili zadatak da u narednom periodu obave razgovore sa;
Mujo Kadić (predsjednik MZ Tojšići), Nermin Mušanović, Huso Ćivić. Izet Šmigalović, Safet Šahmanović (…) kao i sa svima koji mogu pomoći rad Uprave, odnosno kolektiva FK Sloga Tojšići.

“Nova” uprava osim stabiliziranja stanja u klubu, odnosno zadatka da prije svega izađu iz rezultatske krize, u prioritete stavlja povratak simpatizera Sloge, popularnih “Cincara”, na tribine, ali i vraćanje pozitivnog ambijenta oko kluba u Tojšićima.

Sloga u srijedu igra novu utakmicu na gostujućem terenu, a već za vikend ih očekuje utakmica na “Adi” kada će ugostiti ekipu iz Čelića.
Svakako da je to prilika za novi početak Sloge…

(NKP.ba)

 

PODIJELI