PODIJELI

Krajem marta tekuće godine Muftijstvo tuzlansko i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona organizaciju Regionalnog takmičenja učenika osmog i devetog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola, povjerilo je Javnoj ustanovi Osnovna škola „Tojšići“ Tojšići.
Danas, kad je to takmičenje iza nas, rekli bismo da je zadovoljstvo obostrano.

Naime, još tokom takmičenja muftija Tuzlanski Vahid efendija Fazlović nije krio svoje zadovoljstvo ukupnom atmosferom i tehničkom podrškom takmičarima koji su postigli visoke rezultate. U znak uspješne organizacije i realizacije velikog takmičenja na kojem je učestvovalo oko 200 takmičara, muftija Tuzlanski Vahid efendija Fazlović direktoru škole gospodinu Ibrahimu Sakiću, obećao je pružiti finansijsku pomoć u zamjeni unutrašnje stolarije u centralnoj školi. Što je obećano, to je i urađeno.

Dakle, novu školsku godinu učenici osnovne škole u Tojšićima započet će s novom stolarijom čija je ukupna vrijednost 4.000 KM.
Zaposlenici i učenici konačno će nakon 1997. godine otvarati nova vrata i gledati u svijet kroz nove modernije prozore. Ovih dana mnogo se govori i o pametnim školama i njihovoj prednosti nad, rekli bismo, običnim školama. Sa novom stolarijom i naša će biti ljepša i udobnija za rad. Ugodna toplota tokom zimskih dana u učionicama bit će razlogom za postizanje boljih rezultata u učenju i vladanju.

Izvođač radova je Fatic d.o.o., renomirani proizvođač stolarije, saopšteno je iz OŠ Tojšići

(NKP.ba)

PODIJELI