NKP.ba saznaje ime još jednog kandidata za načelnika: SBB (ipak) nije rezervna...

NKP.ba saznaje ime još jednog kandidata za načelnika: SBB (ipak) nije rezervna opcija?!

131
0
SHARE

sbb kandidat za nacelnika

Nakon što je općinski načelnik Rasim Omerović 10.decembra potpisao izjavu o prihvatanju madata u Federalnom parlamentu, kao i ostavku na poziciji načelnika općine Kalesija, CIK je na sjednici održanoj 18.12. donio Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Kalesija.
Izbori će se održati u nedjelju, 22. februara 2015. godine.
Rokovi za prijavu političkih stranaka za izbore su trajali od 19. do 23.12.2014. godine.

Dan poslije završetka rokova za prijavu političkih subjekata za učešće na vanrednim izborima (24.12.) objavili smo da je učešće na izborima u Kalesiji, pored već ranije najavljenih SDA i SDP, uzela i stranka SBB.
Krajnji rok za imenovanje kanidata, koji će voditi trku za načelnika Općine Kalesija u naredne dvije godine, je 8. januar. I dalje je jedino zvanično poznato ime dr. Muhamed Osmanović (SDP), dok će SDA u narednim danima odlučiti da li će to biti Nedžad Džafić, ili pak Zijad Kulanić.

Proteklih dana jedna od aktuelnijih tema u političkim krugovima u Kalesiji je svakako pitanje ko će biti kandidat SBB-a na prestojećim izborima za načelnika Kalesije.
Iako se ovoj stranci ne daju velike šanse na prestojećim vanrednim izborima, nedavno se pojavila informacija da se ova stranka prijavila na izbore kao rezervna varijanta Zijada Kulanića, koji bi bio kandidat ove stranke ukoliko SDA za kandidata ponudi Nedžada Džafića, koji je prema informacijama do kojih smo došli u prednosti u odnosu na Kulanića.
NKP.ba je od izvora bliskog vrhu kalesijskog SBB-a došao do informacije da je ova stranka održala sastanak na kojem se razgovaralo o ovoj temi.
SBB je nakon veoma lošeg rezultata na zadnjim lokalnim Izborima zabilježio veoma dobar rezultat u Općini Kalesija na prestojećim Općim izborima, kada su bili treća stranka.

Fahrudin Radončić i Armin Hodžić
Fahrudin Radončić i Armin Hodžić

U ovoj stranci ne kriju ambicije da se u narednom sazivu Općinskog vijeća pojavi veći broj vijećnika SBB-a, a potvrdu dobrog rezultata žele i na prestojećim vanrednim izborima za načelnika, na kojima žele izaći sa svojim kandidatom.
NKP.ba je došao do informacije da će kandidat SBB-a za načelnika općine Kalesija na februarskim izborima biti Armin Hodžić iz Gornjih Vukovija, potpredsjednik OO SBB Kalesija, po zanimanju profesor razredne nastave.

Nezvanično, prijedlog kalesijskog SBB-a je poslat u vrh stranke, koja će u narednim danima obaviti intervju sa ovim kandidatom.
Da li ćemo zvaničnu potvrdu SBB-a dobiti prije nego li dobijemo zvaničnog kandidata SDA ostaje da se vidi.

Podsjećamo, krajnji rok za zvaničnu potvrdu kandidata je 8.januar.

 

(NKP.ba)