PODIJELI

U organizaciji FK Bosna Kalesija sinoć je u restoranu Polo održana sportska manifestacija „Plavo-bijela noć“. Riječ je o druženju nekadašnjih igrača kalesijskog Jedinstva, današnje Bosne, sa članovima uprave, sponzorima, navijačima i prijateljima kalesijskog fudbalskog kluba. Tokom manifestacije uručena su specijalna priznanja igračima iz prvih generacija, osnivačima kluba, sponzorima i prijateljima koji su ove godine podržali rad FK Bosna Kalesija. Prizanja su dobili nekadašnji igrači Jedinstva iz prvih generacija: Hazim Mustafić, Hasan Uščuplić, Gojko Riđošić, Izet Smajić, Halid Pjanić, Ismet Smajić i Stanislav Dukić – Ćane. FK Bosna Kalesija dodijelio je i specijalna priznanja osnivačima kluba među kojima su: Ismet Hadžić, Mujo Hodžić, Ismet Tubić, Miodrag Drmonjić, Milan Senić i Nenad Pelemiš.

Specijalna priznanja za sponzorstvo u ovoj godini dobili su ministar Edin Ramić, koji je, pored dosadašnje podrške i pomoći, FK Bosna donirao novu kosačicu i aktuelni predsjednik kluba Zuhdija Karić, koji je ove godine doprinio stabilizaciji kalesijskog drugoligaša.

Bila je ovo prilika za druženje nekadašnjih igrača Jedinstva i Bosne i prisjećanje na zajedničke lijepe trenutke.

Veliko iznenađenje i zahvalnost organizatoru izrazili su Hasan Uščuplić, Miodrag Dramonjić i Milan Senić koji nisu krili zadovoljstvo zbog organiziranje ovakve manifestacije i dodjeljenih priznanja ljudima koji veliki dio životnog vijeka proveli kao igrači, treneri ili članovi uprave kalesijskog kluba.

Posebne emocije izrazio je Milan Senić, koji je, iako ima više od 80 godina, na ovo okupljanje stigao iz Novog Pazara. Obraćajući se svojim nekadašnjim igračima Senić je, između ostalog, kazao da ovo za njega najvažnije priznanje u životu.

Većina okupljenih nije krila radost zbog susreta sa prijateljima koje nisu vidjeli više od dvadesetak godina.

Organizator je za ovu priliku pripremio i fan shop u kojem su zaintersovani mogli kupiti dres, majicu, člansku kartu ili neki od rekvizita sa natpisom FK Bosna Kalesija.

 

„Plavo-bijela noć“ je bila prva manifestacija u organizaciju FK Bosna Kalesija, a želja svih prisutnih bila je da ovakvo druženje postane tradicionalno.

(NKP.ba)

PODIJELI