Poplave u nekoliko općina i gradova u TK

Poplave u nekoliko općina i gradova u TK

728
0
SHARE

Jaka kiša uzrokovala je rast vodostaja i izlijevanje iz korita svih lokalnih vodotoka i rijeka na području Tuzlanskog kantona, saopćila je večeras u vanrednom izvještaju Federalna uprava Civilne zaštite.

Najveća šteta zabilježena je na području Čelića.

Na području općine Čelić uslijed jakih kišnih padavina došlo je do porasta i izljevanja svih lokalnih vodotoka i rijeke Šibošnice iz svojih korita. Tom prilikom poplavljeno je prema prvim procjenama oko 100-injak stambenih i drugih objekata na području ove općine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe, policija su na terenu a uključena je i mehanizacija.

U općini Banovići, izlili su se lokalni vodotoci (potoci) i poplavili nekoliko objekata u naseljima Kredit mahala, Jezero, Ekonomija. Vatrogasna jedinica je na terenu radi crpljenja vode iz objekata.

Vatrogasna jedinica u Živinicama imala 7 prijava vezanih za poplave oko stambenih objekata u naseljima Ciljuge, Suha i Đurđevik.

Na području Teočaka, lokalni potok je poplavio dva stambena objekta. I tamo su komunalne službe na terenu i crpe vodu iz navedenih objekata.

U Tuzli je vatrogasna jedinica upućena na intervenciju crpljenja vode u naselju Dragunja Donja, gdje je rijeka Tinja poplavila više stambenih objekata.

U Srebreniku, u naselju Previle, rijeka Tinja je poplavila više stambenih objakata, a površinske vode u naseljima Tinja, Potpeć i Bjelave, nekoliko stambenih objekata. Na terenu je Vatrogasna jedinica Srebrenik.

Prijavljeno je i pokretanje klizišta u naselju Tulovići na području Banovića, kao i na tuzlanskom lokalitetu Pasci, Petrovice Donje.

(Fena/ NKP.ba)