Profesor MSŠ Kalesija iz škole odveden sa lisicama na rukama: Hoće li...

Profesor MSŠ Kalesija iz škole odveden sa lisicama na rukama: Hoće li se, konačno, javno progovoriti o problemima u protekle dvije decenije…

7496
0
SHARE

Općinski sud Kalesija je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u maju 2017. godine donio osuđujuću prvostepenu presudu za profesore u JU Mješovita srednja škola Kalesija Emira Halilovića (42), Nijaza Alića (52) i Rizu Hasanovića (53) i izrekao im uslovne presude od 6 mjeseci zatvora sa rokom provjere od dvije godine.

Skoro godinu dana kasnije, danas (utorak, 8.maja 2018.) sa lisicama na rukama iz zgrade MSŠ Kalesija je izveden profesor S.K.

Iako još uvijek nije zvanično saopćen razlog zbog kojeg je priveden S.K., nezvanično saznajemo da se radi o mitu, odnosno zahtjevanju i uzimanja dara na nezakonit način.

Pripadnici policije su profesora priveli u toku nastave, a te su mu prilikom privođenja rekli da je nastavio da radi isto ono zbog čega je znao da se protiv njega vodi istraga.
Neki od uposlenika su predlagali da se profesoru kaputom prekriju ruke sa lisicama, kako učenici ne bi gledali cijeli događaj.

  • Problemi u MSŠ Kalesija o kojima se ne smije govoriti

Ono što je javna tajna u Kalesiji jeste da se već dvije decenije u MSŠ Kalesija govori o uzimanju mita od strane određenih uposlenika.

MSŠ Kalesija već duži niz godina potresaju razne afere, ali zbog straha da ne dobiju prijavu za klevetu i slično, skoro svaki od mnogobrojnih problema se završi sa pričom uz kahve u lokalnim ugostiteljskim objektima.
Iako, godinama kasnije, svršenici ove škole kada sa dalekih destinacija dolaze u Kalesiju podsjete se mnogobrojnih događaja na časovima, a scene neodoljivo podsjećaju na holivudske filmove.

Još su svjež sjećanja na događaj iz 2013.godine, kada je profesor optužen da je udario učenika, ali i matursko večer iz 2017.godine, kada su maturanti od općinskog načelnika “počašćeni” trbušnim plesačicama.
Te večeri je bilo veselo za mnoge učenike, ali i profesore.
Iako se menadžment škole branio da maturska večer nije u zvaničnom školskom kalendaru, kasnije su pod pritiscima poslali saopćenje za javnost u kojem to nisu pominjali, nego su govorili o “trbušnom plesu” kao umjetnosti.

Zanimljivo, profesor S.K. je uhapšen dan prije ovogodišnje maturske večeri.
Sigurno je da maturanti neće nositi majice “Svi smo mi…”, ali bi bilo svakako zanimljivo vidjeti da li će načelnik i ove godine maturante počastiti nekom lekcijom iz umjetnosti.

(NKP.ba)