PODIJELI

FK Mladost Kikači već nekoliko godina priča pravu fudbalsku bajku. Od kantonalca koji “preživljava”, dolaskom Senada Mujkanovića na čelo kluba počeo je napredak kluba, koji se ogledao titulama prvaka u nižim (kantonalnim) ligama, uspjesima u Kantonalnom pa čak i u završnicama Državnog Kup takmičenja, a kruna je svakako prošlogodišnja titula prvaka Prve lige TK i plasman u Drugu ligu FBiH, što je treći rang BH fudbala.

Iako stadion u Kikačima, Tom Cat Arena, ne ispunjava uslove za ovaj rang takmičenja i klub ove sezone svoje ligaške utakmice igra na stadionu Tuzla City-a u Simin Hanu, u Mladosti nisu odustali od nastavka modernizacije stadiona, koji je proteklih godina od “njive” prerastao u jedan od najboljih zelenih travnjaka u regiji.

Pošto treninge i Kup utakmice, kao i testne utakmice, i dalje igraju na stadionu u Kikačima, nedavno su pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za reflektore.
Ovaj ambiciozni cilj je veoma brzo realiziran, pa je večeras (petak, 10.09.2021) po prvi put stadion i osvjetljen novim reflektorima.

Na ovakvim uslovima ekipi Mladosti mogu zaviditi i neki premijerligaši, a ono što je interesantno – osvjetljen stadion će koristiti za treninge, a ligaške utakmice će igrati na drugom stadionu.

U svakom slučaju – čestitke za FK Mladost Kikači.
Domaći zadatak za mnoge!

(NKP.ba)

PODIJELI