PODIJELI

Nakon tri godine, u kojima je kalesijska SDA bila “Stranka povjereništva”, i to u četiri sastava/rukovodstva (Taib Muminović, Edin Mušić i Edin Ramić, a zatim i tim povjereništva kojim je predsjedavao Fadil Alić), danas (nedjelja, 29.12.2019.) je održana Izborna skupština SDA Kalesija.

Podsjećamo da su u “uži krug” kandidata ušla četiri kandidata, koja su bila prijedlozi mjesnih organizacija; Hasiba Kurtić, Fadil Alić, Rasim Omerović i Rasim Omerović. Iz centrale SDA su saglasnost dobila dva kandidata, Hasiba Kurtić, zastupnica u Skupštini TK, i Enver Jukanović, zastupnik u Parlamentu FBiH.

Hasiba Kurtić je na današnjoj Izbornoj skupštini izabrana za predsjednicu glasovima većine delegata, te je postala prva potpredsjednica OO SDA Kalesija.

  • Hasiba Kurtić, dugogodišnji član SDA, koja je u periodu 2012.-2016. bila vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija, a isti je mandat obnovila 2016. godine.
    2018. godine je izborila mandat u Skupštinu TK, pa je poziciju vijećnika zamjenila pozicijom u Skupštini TK.
    Hasiba Kurtić rođena je 25.12.1973. godine u Tuzli, zaposlena u MUP TK od 1993.godine. Udata, majka troje djece.

– Na Izbornoj skupštini su izabrana i dva potpredsjednika, Fadil Alić i Adnan Kamerić. 

Izvršni odbor SDA Kalesija će brojati 15 članova.
Na Izbornoj skupštini se izabralo i 8 članova Izvršnog odbora OO SDA Kalesija, dok preostalih 7 je po automatizmu – predsjednica, dva potpredsjednika, predsjednik Asocijacije mladih i predsjednica Asocijacije žena, sekretar i predsjednik Kluba vijećnika.

(NKP.ba)

PODIJELI