PODIJELI

U petak (26.06.2016.) u BKC-u “Alija Izetbegović” Kalesija održana je konvencija Općinskog savjeta Stranke ZA BiH – Kalesija.

Pored rukovodstva stranke u Kalesiji na čelu sa Easadom Čanićem, i ostalim aktuelnim vijećnicima u OV Kalesija, konevenciji su prisustovali i iz vrha ove stranke, na čelu sa Amerom Jerlagićem.
Velika sala kalesijskog BKC-a je bila potpuno ispunjena, a prisutnima je predstavljen rad stranke u proteklom periodu, kao i program rada za koji će se ova stranka zalagati u narednom periodu.

Dok su druge stranke gubile vijećnike, u SBiH prešlo čak pet vijećnika

Skoro sve parlamentarne stranke u Općinskom vijeću Kalesija, odnosno one koje su brojale dva i više kandidata, su tokom prethodne četiri godine gubile vijećnike, koji su prelazili u druge stranke, dok su u Općinskom vijeću nastavili djelovati kao samostalni vijećnici.
Stranka ZA BiH je 2012. godine izborila dva vijećnička mandata, Esad Čanić i Denis Omerbegović. U protekle dvije godine u SBiH je prešlo čak pet vijećnika iz drugih stranaka; Sead Selimović i Asim Mehmedović (BPS), Zijad Suljkanović i Elvir Brkić (NSRzB), i Ramiz Baručić (SDU).

STRANKA ZA BIH konvencija august 2016.015

Esad Čanić poslao poruku građanima: Uskoro počinje predizborna kampanja, nemojte nikome reći niti jednu ružnu riječ, a kamoli se posvađati, naši dobri odnosi su važniji nego bilo koji kandidat bilo koje stranke

Nakon intoniranja himne, i spota SBiH, prisutnima se obratio predsjednik Općinskog saveza SBiH Kalesija, Esad Čanić.
Čanić je govorio o radu stranke u proteklom periodu, gdje je ova stranka bila dio vlasti u Kalesiji, a prošle godine je dobila i predsjedavajućeg Općisnkog vijeća. Čanić je istakao niz stvari za koje su se zalagali vijećnici SBiH, te da se ne stide reći da su bili dio vlasti, uprkos brojnim problemima sa kojima se susretala općinaks avlast proteklih mjeseci.
SBiH je podržavala infrastrukturne projekte u Kalesiji, izgradnju sportskih poligona, vodovodne mreže, asfaltiranje, te projekte stambenog zbrinjavanja porodica koje su nakon popvala i klizišta prije dvije godine ostali bez svojih domova.

Kada su u pitanju cijelvi za naredni perid, SBiH će se zalagati za afirmaciju mladih, brže pokretanje privrednog razvoja, jačati razvoj kulture, sporta, zdravstva i obrazovanja, boriti se da općinska administracija postane bolji servis građanima, nastaviti borbu protiv korupcije, kriminala i nepotizma…

Čanić je poručio građanima da izađu na Izbore, te da glasaju po svojokj savjesi i ubjeđenju. Dodao je da građani ne bi smjeli prodavati svoju i budućnost svoje djece onima koji kupuju glasove.
Na kraju je poslao poruku da u predizbornoj kampanji zbog politike nikome ne kažu niti jendu rućnu riječ, a kamoli da se posvađaju zbog politike, jer nijedan kandidat niti jedna politička partija nije važnija od dobrih međuljudskih odnosa, koji su temelj uspjeha.

STRANKA ZA BIH konvencija august 2016.013

Stranka ZA BiH ima “najjaču” listu? Sedam aktuelnih vijećnika, prilika i mladima

SBiH na narendim izborima nema kandidata za načelnika, a prema imenima koja su se našla na listi kandidata za Općinsko vijeće, čini se da bi kandidat ove stranke bio ozbiljna “prijetnja” za četiri kandidata.
Na listi se nalazi čak sedam aktuelnih vijećnika iz Općinskog vijeća Kalesija, a za ovu stranku ovo je značajno prije svega jer je novih pet vijećnika donijelo i nove članove u stranku, koja sa velikim ambicijama ulazi u predizbornu kampanju.
Pored sedam vijećnika, na listi se nalazi još 24 kandidata, među kojima je i 13 žena.
U SBiH ističu da su dali šansu i mladima.

 • Pogledajte kompletnu listu SBiH za Općinsko vijeće Kalesija na Lokalnim izborima 2016.
 • 1 ESAD ČANIĆ
  2 EMINA OMERBEGOVIĆ
  3 SEAD SELIMOVIĆ
  4 AMRA IMAMOVIĆ
  5 ASIM MEHMEDOVIĆ
  6 HURIJA BUKVAREVIĆ
  7 DENIS OMERBEGOVIĆ
  8 RAMIZ BARUČIĆ
  9 NAZA RIZVIĆ-MUJIĆ
  10 ZIJAD SULJKANOVIĆ
  11 NEJRA MUJANOVIĆ
  12 ELVIR BRKIĆ
  13 JASMINA SMAJIĆ
  14 EDIS MUJANOVIĆ
  15 IBRAHIM BEĆIĆ
  16 ADNANA ŠMIGALOVIĆ
  17 ELVEDIN SULJKANOVIĆ
  18 EDINA VILDIĆ
  19 ZIJAD SMAJIĆ
  20 SENAD BEĆIĆ
  21 ADELA KAHRIĆ
  22 ARNEL SULJIĆ
  23 ESADA BUKVAR
  24 MUHAREM HADŽIĆ
  25 IBRAHIM MAKALIĆ
  26 MIRELA IMŠIĆ
  27 OSMAN ZULIĆ
  28 SEMINA JUSUFOVIĆ
  29 HASAN TUPAJIĆ
  30 SADIK MEHANOVIĆ
  31 FIKRETA SEJFULAHOVIĆ

(NKP.ba)

PODIJELI