Uprava FK Bosna Kalesija “uozbiljila” situaciju pred početak sezone 2016/2017: Predsjednik Sead...

Uprava FK Bosna Kalesija “uozbiljila” situaciju pred početak sezone 2016/2017: Predsjednik Sead Džafić obećao finansijsku stabilnost kluba, Refik Musić – Rile nosi/stari sportski direktor

789
0
SHARE

9.jula kalesijska Bosna je na Gradskom stadionu održala prozivku i pripreme u sklopu priprema za sezonu 2016/2017.
Prije toga je održana sjednica Skupštine kluba, na kojoj se govorilo o radu kluba u proteklih sedam mjeseci, kao i o planovima za naredni period.

Skupštinu je, uz konsultacije sa drugim članovima IO, zakazao direktor Hasan Ramić, a sjednici zbog poslovnih obaveza van granica BiH nije prisustovao predsjednik Sead Džafić.
Iako su pojedini članovi Skupštine ukazali na nepravilnost održavanja Skupštine, kao i samog zakazivanje iste, na sjednici je bilo konstruktivnih rasprava o radu u protkelom periodu, kao i nekoliko konkretnih prijedloga za rad kluba u narednom periodu.
Neopozivu ostavku na mjesto direktora kluba je podnio Hasan Ramić, koji je ukazao na poteškoće u radu u proteklom periodu, te zkazao na problem da nije održana niti jedna sjednica Izvršnog odbora kluba.

U nedjelju (17.jula) održana je sjednica Izvršnog odbora FK Bosna Kalesija na kojoj je prisustovao i predsjednik kluba Sead Džafić.
Izvršni odbor je prihvatio ostavku Ramića, zahvalio se na angažmanu u klubu u proteklom periodu u kojem je bio glavni pokretač skoro svih akcija.

SEAD DZAFIC SULEJMAN SINANOVIC skupstina fk bosna
Sead Džafić i Suljo Sinanović (foto: Arhiv)

Sead Džafić je istakao da će se u narednom periodu mnogo više angažovati u radu kluba, ali da želi potpuno transparentan rad. Džafić je također rekao da oni koji žele donositi odluke u ovom klubu moraju biti i nosio aktivnosti, prije svega finansijski pomagati rad kluba. Tako su svi članovi Uprave na neki način obavezni i izdavajati novac svakoga mjeseca za klub, dok je Džafić istakao da će on izdvojiti onoliko novca koliko prikupe preostali članovi Uprave.
Pored toga, obaviće se razgovor sa vlasnicima pojedinih kalesijskih preduzeća, čiji vlasnici su proteklih godina pokazivali razumijevanje i bili sponzori Bosne.

Refik Musić sa sinom Semirom, fudbalerom Grasshopper Club Zürich
Refik Musić sa sinom Semirom, fudbalerom Grasshopper Club Zürich

Za sportskog direktora je izabran Refik Musić – Rile, koji je i u proteklom periodu nominalno bio direktor kluba.
Njegov uvjet za prihvatanje ove funkcije je bio da predsjendik kluba ostane Sead Džafić. On se trenutno nalazi van granica BiH, a po povratku će početi raditi finansijski plan klub za naredni period u suradnji sa članovima Uprave koji su zaduženi za taj dio posla.

Pored Seada Džafića (predsjednik) i Refika Musića (sportski direktor), u Upravi kluba su i; Zuhdija Karić, Muhamed Osmanović, Galib Softić, Sulejman Sinanović, Mehmedalija Imširović, Muhamed Uščuplić, Hazim Jusufović, Mensur Hukić, Admir Karić, kao i Suad Taalović, fudbaler i kapiten Bosne, koji će biti spona između Uprave kluba i fudbalera.
Sastav Izvršnog odbora bi se mogao proširiti, a pored toga članovi su obavezani da obavez razgovore sa privrednicima i drugim licima koji su proteklih godina bili sponzori FK Bosna, kako bi u narednoj sezoni dali svoj doprinos u radu kluba.

trening bosna uprava 1

Sjednica je održana u prijepodnevnim satima, a članovi Izvršnog odbora na čelu sa predsjednikom su u 17.00 sati prisustovali i treningu fudbalera.
Trener i fudbaleri su upoznati sa novim rukovostvom kluba, te im je dato obećanje da će u narednom periodu imati redovna primanja, ali i da će se od njih tražiti dodatna ozbiljnost u pristupu i radu na treninzima i utakmicama.
Po dolasku sportskog direktora biće izrađen i pravilnik za plate fudbalera, koji će ovisiti od samog kvaliteta pojedinca, njegovog dolaska na treninge, kao i od učinka ekipa u takmičarskom dijelu. POred toga će biti predviđene i premije za fudbalere ukoliko “prebace” planiranu normu bodova u takmičarskom ciklusu od mjesec dana.

Ono što je konstatovala i sama Uprava jeste da će klub trebati pojačanja za narednu sezonu, jer su ambicije kluba plasman u gornjem dijelu tabele.
Početak prvenstva je planiran polovinom mjeseca augusta, a u narednim danima priprema Bosne bi se trebala priključiti neka nova imena.

(NKP.ba)