PODIJELI

U više navrata smo pisali o (ne)ažurnosti Općine Kalesija kada je o pitanju novosti koje se objavljuju na zvaničnoj web stranici – www.kalesija.ba.

Na nedavno završenim Lokalnim izborima građani Kalesije su pokazali da žele promjene, pa su tako izabrali i načelnika koji je na izbore izašao kao “nezavisni kandidat”. Pored načelnika Seada Džafića, koji će u naredne četiri godine biti izvršna vlast, građani Kalesije su izabrali 27 vijećnika.

9. novembra novoizabrani načelnik je preuzeo funkciju, a istoga dana na web stranici Općine Kalesija je objavljeno da je Sead Džafić načelnik.

Dan kasnije, u prostorijama Općine novoizabrani vijećnici su potpisali Uvjerenje o prihvatanju mandata.
Sedam dana kasnije, 17.novembra, je održana i konstituirajuća sjednica OV Kalesija na kojoj je izabran i novi predsjedavajući Općinskog vijeća.

Još uvijek, skoro dva mjeseca od Lokalnih izbora, odnosno tri sedmice nakon što je CIK potvrido rezultate izbore, odnosno 10 dana nakon što su vijećnici i zvanično prihvatili mandat – na zvaničnoj web stranici Općine Kalesija nisu objavljena imena novih vijećnika u mandatu 2016 – 2020.
Pored nedostatka spiska od 27 vijećnika, na zvaničnoj web stranici Općine i dalje piše da je predsjedavajući Općinskog vijeća još uvijek Dr.sci. Muhamed Alić, koji je ovu dužnost obnašao veoma kratko, i to prije pola godine. Od mjeseca juna pa do 17. novembra predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija je bio Esad Čanić.

Novoizabrnai načelnik Sead Džafić je nakon preuzimanja funckije veoma brzo započeo proces reformme općinske administracije. Prvi potez je bio novo radno vrijeme, koje uključuje i jednu radnu subotu u mjesecu, a nakon toga je i organizovao prvu edukaciju u cilju uvođenja “ISO 9001” standarda za uposlenike Općine.

Web stranica Općine Kalesija iz 1999. godine
Web stranica Općine Kalesija iz 1999. godine

Svakako da bi i do modernizacije zvanične web stranica Općine Kalesija trebalo doći veoma brzo.
Pored činjenice da je neophodno što prije objaviti imena novih vijećnika, treba napomenuti da je web stranica Općine Kalesija nastala prije 17 godine, dakle davne 1999. godine.

Podsjećamo, u cilju rješavanja problema građana općine Kalesija kada je u pitanju općinska administracija, Džafić je u predizbornoj kampanji obećao da će građani termine za pojedine općinske službe moći zakazati putem interneta.

(NKP.ba)

PODIJELI