Kalesijski Dom zdravlja spreman za prijem još jednog vijećnika: “Javni oglas...

Kalesijski Dom zdravlja spreman za prijem još jednog vijećnika: “Javni oglas za prijem u radni odnos na neodređeno”

1679
0
SHARE

JZU Dom zdravlja Kalesija raspisuje javni oglas za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme na sljedeću radnu poziciju:

  1. Knjigovođa, obračun plaća i fakturisanje usluga – 1 izvršilac.

Opis poslova, uslove i način apliciranja možete pogledati u tekstu javnog oglasa koji se nalazi na linku ispod:

JAVNI OGLAS

Javni oglas objavljen je 29.4.2022. godine u dnevnim novinama Oslobođenje i ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

—- Kako nezvanično saznajemo, Konkurs je ciljano objavljen za jednu osobu, i to vijećnina u Općinskom vijeću Kalesija. Radi se o vijećniku koji je već pokušavao dobiti isti posao, ali nije imao sve potrebne uslove. Kako stvari stoje, uslovi su stečeni, ali ne samo formalni – nego i politički, pa je vijećnik nedavno potpisao pristupnicu SDA-u, stranci koja upravlja Općinom i Domom zdravlja.

Interesantno je da je Konkurs objavljen dan nakon što je OV Kalesija, po prijedlogu načelnika, izglasalo odluku o “počasnom građaninu” općine Kalesija, odnosno da se za istog proglasi Bakir Izetbegović.
Na istoj sjednici nije usvojena inicijativa da se upravo konkursi u kalesijskim JAVNIM preduzećima i ustanovama objavljuju na web straniciama istih. Isti koji su glasali za Bakira “počasnog građanina”, bili su UZDRŽANI/PROTIV ove inicijative.

Pogađate, i vijećnik kojem je pripremljen ovaj Konkurs.

—- Razumijemo da se mnogi nemaju volje boriti protiv ovakvih stvari, ali svakako pozivamo da podijelite ovu vijest kako bi se možda javio neko sa boljim uslovima (ako i takvi imaju volju u ovakvim politički prilikama, jer se onda obično desi – poništavanje konkursa).

  • Treba dodati da je za nedavno objavljenj jedan ovakav poziv za prijem uposlenika u Dom zdravlja – POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DIREKTORA I ČLANOVA KOMISIJE ZA PRIJEM, među kojima je pravnik ustanove.

Ipak sačekat ćemo zvanični završetak konkursa, i onda objaviti ime i prezime LEGALNO (koliko i moralno?!) zaposlenje SDA vijećnika iz aktuelnog saziva OV Kalesija.


(NKP.ba)