PODIJELI

Nakon nedavne izgradnje vodovodne mreže tj.priključenja na gradski vodovod, mještani u kalesijskom naselju Babajići su ovih dana počeli sa realizacijom projekta postavljanja ulične rasvjete.

Ovim projektom je predviđeno da se ulična rasvjeta osim magistralnog puta postavi i pored puta za  mekteb-mesdžid u dužini od oko 300 m, kao i pored svih sporednih puteva u ovom naselju.

Projekat ulične rasvjete u Babajićima je od posebnog značaja i za općinu Kalesiju jer će ulična rasvjeta između ostalog biti postavljena duž magistralnog puta M4 koji prolazi kroz ovo naselje u dužini od oko 1500m, to će svakako uticati na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i stradanja pješaka po kome je ovo mjesto, nažalost, poznato, a što je posljedica dosadašnjeg nepostojanja trotoara niti ulične rasvjete u ovom naselju kroz koje prolazi magistralni put.

Planirano je da projekat postavljanja ulične rasvjete u naselju Babajići bude završen za dvadeset dana tj.do početka školske nastave kako bi učenici iz ovog naselja mogli bezbjednije ići i vraćati se iz škole.

Građevinski odbor naselja Babajići

 

(NKP.ba)

PODIJELI