PODIJELI

Dok se cijeli region smije općinskom načelniku u Bugojnu, jer su poslušnici usvojili izmjenu Pravilnika kojim se radnom mjestu “Stručni saradnik za automatsku obradu podataka” briše uslov, VJEROVALI ILI NE – poznavanje rada ma računaru.

Kalesija već godinama prati “standarde” kada su u pitanju slične stupidnosti.
Tako je nedavno prilikom prijema referenta za informisanje uslov bio – završena mašinska škola.

Općina Kalesija ove izborne godine obara rekorde kada je u pitanju zapošljavanje u zgradi Općine, iako je načelnik S.Dž. u predizbornoj kampanji prije 4 godine govorio o preglomaznoj općinskoj aparaturi.

Prije nekoliko dana, a kao priprema za konkurs, došlo je do promjene u Pravilniku o unutrašnoj organizaciji  i sistematizaciji u službi za upravu i stručnih službi Općine Kalesija.

Tako je sistematizacijom radnog mjesta “komunalni redar” došlo do nevjerovatnih promjena uslova za “referenta za  sanitarne poslove”. 
Tako je u uslove za obavljanje ovih poslova dodata stručna sprema, VJEROVALI ILI NE, medicinska škola.

Dakle, u općoj rapsodiji upošljavanja na jasle Općine Kalesija, cilj opravdava sredstvo.
A cilj je jasan – obnavljanje načelničkog mandata Seada Džafića. 
U ostvaranju tog cilja, kojem treba pomoć raznih famelija, i upošljavanje medicinskog osoblja neće biti problem. 
Kada se pogleda i starosna dob načelnika i velikog broja uposlenika, možda to pak i nije toliko loše, jer briga za naše najstarije jeste obaveza svih građana Kalesije.

Ono što je zanimljivo, na ovom primjeru se pokazalo da je, kako se i očekivalo u izbornoj godini, poljuljana “koaliciona saradnja” kalesijske vlasti.
Naime, tom “saradnjom” je osobi koja će, vjerovatno, biti primljena kao namještenik u Općini Kalesija, ranije obećan posao u JZU Dom zdravlja Kalesija.
U tim čvrstim dogovorima budući uposlenik Općine je završio/la vanredno i medicinsku školu, ali onda se pokazalo da se ipak radi o karakternim i principijelnim osobama.
Naime, tada je uslijedilo NE iz Doma zdravlja.
Jer, kad načelnik koči zapošljavanje naših kadrova – evo i od nas NE za njegov kadar.

  • Zanimljivo je da su svi akteri ove priče učesnici predstojećih Lokalnih izbora. O ovoj temi, svakako uz imena, ćemo još pisati.

(NKP.ba)

PODIJELI