Sead Džafić ispunio obećanje na funkciji predsjednika kalesijske Bosne: Pored “redovne” donacije,...

Sead Džafić ispunio obećanje na funkciji predsjednika kalesijske Bosne: Pored “redovne” donacije, obećao platiti i cijeli iznos za prvu plaću igrača

997
0
SHARE
Uprava FK Bosna: Sead Džafić (predsjednik), Refik Musić (sportski direktor), Suad Tabalović (direktor)

Nakon Skupštine FK Bosna Kalesija, koja je održana prošlog mjeseca, Sead Džafić nastavlja obavljati funkciju predsjednika kluba, dok je nekoliko dana kasnije održana i sjednica Izvršnog odbora na kojoj je za sportskog direktora kluba izabran Refik Musić.
Upravo je na toj sjednici predsjednik Džafić obećao finansijsku stabilnost kluba, rekavši da će mjesečno izdvajati onoliko novca koliko sakupe ostali članovi Uprave kluba.

Sead Džafić pored “redovne” donacije isplaćuje i prvu plaću za igrače

Sead Džafić je svoje obećanje ispunio nakon što je došao sa kraćeg odmora, te je na sastanku Uprave kluba dao veću količinu novca, koja će uz prikupljeni novac ostalih članova Uprave obezbjediti uslove da FK Bosna Kalesija narednog vikenda starta sezonu u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever.
Pored ovoga, Sead Džafić je obećao isplatiti prvu plaću za sve igrače, koja se odnosi na pripremni period, kako bi igrači sezonu počeli bez potraživanja prema klubu.

Dugovanja prema Savezima: Pomoć Općine?!

Na sjednici Uprave kluba je bilo govora i prema dugovanjima koje klub ima prema NS TK i Federalnom savezu, odnosno o opciji da se prije početka nove sezone uplati jedan dio sredstava od dugovanja.
U cilju rješavanja ovoga problema klub će se obratiti i Općini Kalesija, te zatražiti finansijsku pomoć.
Nažalost, Uprava kluba je i ovoga puta konstatovala da klub ima maćehinski tretman Općine, te da općinska vlast reaguje isključivo u zadnjim trenucima, a nikako da ima jasnu strategiju prema klubu koji igra na stadionu koji je Općina proglasila općim interesom Kalesije.
Kada su u pitanju “redovna” sredstva Sportskog saveza općine Kalesija, više od polovine sredstava je utrošeno u prvoj polovini godine, odnosno u proljentom dijelu prošle sezone.

Suad Tabalović
Suad Tabalović

Suad Tabalović sportski direktor kluba

Zbog poslovnih obaveza predsjednika Seada Džafića, kao sportskog direktora Refika Musića, koji su uz Zuhdiju Karića i najveći finansijeri kluba, za direktora kluba je imenovan igrač i kapiten Bosne, Suad Tabalović.
Tabalović je od prošloga mjeseca i zvanično član Uprave kluba, a za direktora kluba je imenovan u cilju razgovora sa igračima pred početak prvenstvene sezone.
Tabalović uživa veliki autoritet kod igrača kluba, te je njegovo imenovanje za direktora kluba čini se i najbolje rješenje, jer će na taj način predsjednik Džafić i sportski direktor Musić imati prave informacije kada je u pitanju ambijent u klubu, a posebno kada je u pitanju atmosfera među igračima.
Na sjednici je usvojen i Pravilnik o visini novčanih naknada za igrače, koji će igračima prezentirati upravo kapiten Tabalović.

(NKP.ba)