Zastava BiH se zavihorila uz tablu MAHALA KALESIJA u Kahramanmarašu (Turska): Kalesijci...

Zastava BiH se zavihorila uz tablu MAHALA KALESIJA u Kahramanmarašu (Turska): Kalesijci će prespavati u naselju i ujutro kreću nazad u svoju domovinu (Foto&Video)

1217
0
SHARE

Ekipa iz Kalesije koja je u Konvoju pomoći za Tursku koji je iz Kalesije krenuo u petak (17.03.2023.) je četiri dana kasnije stigla na odredište (ponedjeljak 20.03.2023), , Kahramanmaraš (u blizini Gaziantepa).
Osmočlanu ekipu iz Kalesije čine: Mujo Mujkić, Senad Džafić, Ibro Huremović, Ekrem Halilović, Huso Efendić, Selim Turić, Meho Huremović i Alija Džafić.

Nakon šest dana predanog rada, čak i po kiši, uspjeli su danas (nedjelja, 26.03.2023.) u potpunosti napraviti stambeno kontejnersko naselje, za koje su domaćini odlučili da ga nazovu MAHALA KALESIJA (Kalesiya Mahallesi), postavljen je i znak (tabla), a nad naseljem se zavihorila i zastava Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, radi se o 31 stambenom kontejneru i dva kupatilska kontejnera, sa potpunom opremom (kreveti, spužve, jastuci, posteljina, stolice, stol… kao i strujni priključci).

Ekipa od osam Kalesijaca, sa pomoćnikom iz Crvenog križa kao vozačem, je zdrava i dobro raspoložena, te je plan da večeras odmore i prespavaju u “Mahala Kalesija”, te da ujutro krenu svojim domovima.
Put je, podsjećamo, dug oko 2.3000 km.

  • — Donosimo Vam FOTO i VIDEO zapis kako izgleda stambeno naselje MAHALA KALESIJA,
    kao i niz fotografija i izvještaja koje smo objavljivali proteklih dana, od 26.03. prema 17.03.2023.


*******************************
— Pogledajte kako je to bilo, retrospektivno od 26.03. prema 17.03.2023.
*******************************

(NKP.ba)