PODIJELI

Amar Hamidović (2007.godište) pod mentorstvom trenera Sadika Osmanovića je član FK Bosna Kalesija.
Njegove igre u dresu Bosne u ligaškom takmičenju, ali i na brojnim turnirima, nisu prošla nezapoženo, pa je Amar već duži period na “radaru” nekoliko klubova sa područja TK.

FK Željezničar je 12-godišnjeg Amara pozvao u svoju akademiju na sedmodnevnu probu, a on je već na prvom treningu oduševio stručni štab, te pokazao da je jedan od najtalentivanijih fudbalera u svojoj generaciji u BiH.
Golovima i asistencijama, ali i potezima na trening utakmicama Amar pokazuje da je boravak u Željezničaru više nego opravdan.

Amar će do subote boraviti u Sarajevu sa ekipom Želje, a nakon toga nastaviti svoj rad u omladinskoj selekciji kalesijake Bosne.
Daljni razvoj njegove karijere će biti zanimljivo pratiti, pa Amaru želimo mnogo sportske sreće.

Kalesija je rasadnik fudbalskih talenata, a mnogi od mladih fudbalera često dobijaju pozive od velikih ekipa da posjete njihove akademije, gdje dobiju priliku za rad u daleko boljim uslovima.
Na nedavnom turniru U-13 selekcije, za ekipu Škola mladih talenata BiH” u njemačkom Munderkingenu su nastupala dva mlada igrača kalesijske Bosne, Edin Ćivić i Amer Bešić. Bešić je zahvaljujući odličnim nastupima u dresu Bosne već postao član tuzlanskog Proletera, gdje mlade selekcije imaju priliku raditi u odličnim uslovima.

(NKP.ba)

PODIJELI