PODIJELI

Općina Kalesija već dugi niz godina važi kao rasadnik fudbalskih talenata, a svakako značajnu ulogu u tome igra veliki broj zelenih travnjaka, kao i veliki broj sportskih poligona.
Većina dječaka iz Općine ima priliku da trenira u nekomm od lokalnih klubova, a turniri u malom fudbalu su velika prilika za dokazivanje, i često odskočna daska u karijeri.
Općina Kalesija se može pohvaliti velikim brojem malonogometnih turnira tokom godine, ali niti jedan turnir u Općini, ali i mnogo šire nije veliki kao Tradicionalni turnir u malom fudbalu “Derventa Futsal”.

“Derventa Futsal”, kojeg inače organizuje J.U. Sportsko Kulturni Centar Derventa, je turnir koji okupi veliki broj ekipa iz cijele BiH, a igra se u Sportskoj dvorani Derventa.
Nagrada za I mjesto u kategoriji seniora iznosi 11.000 (jedanaest hiljada KM).

Turnir se ove godine igrea od 07. do 23. decembra. Rok za prijavu je 05.12. (srijeda), kada će biti obavljeno i izvlačenje grupa.
Turnir će se odigravati u četiri starosne kategorije: seniori, veterani (igrači preko 35 godina), kadeti (godište 1996/97) i pioniri (godište 1998/99).

 

Kalesija će ove godine imati predstavnika na ovom velikom turniru.
Naime, ekipa “Young Boys”, za koju nastupaju golobradi mladići iz D. Rainaca kod Kalesije, se prijavila na učešće na oovm turniru, i to u najjačoj, seniorskoj, konkurenciji.
Iako samo tri igrača imaju više od 18 godina, “Young Boys-i” su na proteklih nekoliko turnira u veoma jakoj konkurenciji pokazali da se mogu nositi sa najboljima,

Spisak igrača “Young Boys-a” koji outu za Deventu: Baručić Almedin, Salkić Hasan, Salkić Ajdin, Suljkanović Suvad, Suljkanović Senaid, Suljkanović Seid, Suljkanović Fahret, Osmanović Emir
Trener ekipe: Suljkanović Sead, Sponzor ekipe ; Mešanović Asmir

 

A. Karić

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

 

PODIJELI