PODIJELI

Benjamin Križevac (17.12.2003.) iz Kalesije potpisao je ugovor sa ekipom FK Željezničar Sarajevo.

Križevac je bio član kadetske selekcije FK Bosna Kalesija, kod trenera Sadik Osmanović – Crnjo, kod kojeg trenira punih 10 godina.
Iako ima tek 16 godina, Benjamin Križevac iza sebe ima veliki broj utakmica i turnira na kojima je pokazao svoj raskošan talenat, a na većini turnira, kako malonogometnih tako i na velikim terenima, bio je najbolji igrač i(li) strijelac.
U prvom dijelu sezone 2019/2020 u Kvalitetnoj omladinskoj ligi je u dresu kalesijske Bosne postigao 18 golova.

Na probu u Želju je otišao 14.januara ove godine, te je za samo nekoliko dana uvjerio stručni štab da ima kvalitet za ovu ekipu.
U nekoliko testnih utakmica je postigao čak 16 golova, a pored odličnog osjećaja za gol od tenera Želje je dobio odlične ocjene za tehniku, kontrolu lopte kao i za fizičku spremu, gdje dominira u odnosu na svoje vršnjake.

Benjamin Križevac će svoju fudbalsku karijeru nastaviti u sarajevskom Željezničaru, gdje će imati priliku da dodatno napreduje. 
Trener Osanović je za Križeva u protekle dvije godine govorio da je jedna od najboljih igrača svoje generacije u BiH.

Podsjećamo da je u junu 2019. godine u Željezničar prešao još jedan mladi fudbaler koji je trenirao kod trenera Osmanovića, 12-godišnji Amar Hamidović, koji je također oduševio trenere omladinskih selekcija na probi.

Još nekoliko igrača koje je trenirao Sadik Osmanović – Crnjo su proteklih godina zaigrali u dresu Željenzičara, a svakako treba izdvojiti Anela Pjanića, za kojeg je nedavno i trener Amar Osim rekao da je jedan od boljih igrača koje je trenirao ali je došao u nezgodno vrijeme u ekipu, kada se neke stvari jednostavno nisu posložile. 
Također, u Želji je zaigrao i Senad Husić, koji je imao i inostranu karijeru.
Sa trenerom Osmanovićem na probu u Želju je otišao tada još uvijek mladi Mersudin Ahmetović, najbolji igrač Premijer lige BiH iz prošle sezone. Ahmetović je igrao neke testne utakmice u tandemu sa Džekom, ali nikada nije dobio šansu u zvaničnim utakmicama. Kasnije je ostvario dobru inostranu karijeru, a povratkom u BiH u dresu tuzlanske Slobode i ekipe Sarajeva je noliko puta bio strijelac upravo protiv nesuđene ekipe.

(NKP.ba)

PODIJELI