PODIJELI

Odbojkaški klub BOSNA Kalesija je osnovan ratne 1993.godine, i godinama nakon toga bio je sinonim za sport u Kalesiji, te je uz ŽOK POLO Kalesija bio vodilja kalesijskog sporta u godinama nakon agresije.
OK Bosna Kalesija je i prvi klub koji je predstavljao BiH na nekom međunarodnom takmičenju nakon rata, a godinama je najbolji ‘ambasador’ Kalesije u BiH.

Povodom 25 godina postojanja i rada OK Bosna Kalesija planirano je izdavanje Monografije kluba.

Danas (utorak, 25.06.2019.) održan je prvi radni sastanak na ovu temu, koji ne okupio osobe koje su bile među osnivačima kluba, doprinijeli radu kluba proteklih godina, kao i aktuelni sastav uprave kluba.

Monografiju će pisati dr.sc. Edin Glogić i dr.sc. Nijaz Karić, koji su najavili da je ovo prvi u nizu sastanaka, te će pokušati objediniti kompletnu priču oko kluba, za šta će trebati kontaktirati veliki broj osoba koje su dale doprinos u uspješnom radu kluba.

Pored igrača, članova uprave, onih koji su finansijski podržavali rad klub, planiran je i sastanak sa predstavnicima medija, koji su proteklih godina bilježili sve uspjehe OK Bosna Kalesija.

 

—- NKP.ba je proteklih godina aktivno pratio OK Bosna Kalesija, te sve tekstualne i foto zapise sa zadovoljstvom prepuštamo za Monografiju OK BOSNA KALESIJA.

(NKP.ba)

PODIJELI