PODIJELI

U četvrtak (09.04.2020) u kalesijskom Domu zdravlja su uručeni zaštitni viziri i maski.
Ovu prijeko potrebnu medicinsku opremu dr. Muhamedu osmanoviću, direktoru Doma zdravlja Kalesija, uručili su dr. Mensur Husić, predstavnik Muftijstva tuzlanskog, te Edis Mešić i Fahrudin sinanović, članovi udruženja „Korak“.

Riječ je o realizaciji akcije koju su zajednički realizirali Muftijstvo tuzlansko i bošnjačke nevladine organizacije  sjeveroistočne Bosne: Korak Prosvjetitelj, Oaza, Proaktiva, OKC, Zora i Selsebil. Slična donacija uručena je tuzlanskom Domu zdravlja i UKC-u. Bit će urucena i domovima zdravlja u Lukavcu, Gradačcu i Živinicama kod Kalesije.

– Ovo je vrijeme kada svi moramo dati sve od sebe da prebrodimo ovu situaciju. Muftijastvo tuzlansko, u saradnji sa NVO, džematima i svim drugim pojedincima, čini sve da pomognemo našim zdravstvenim ustanovama, kazao je dr. Mensur Hsuić.

Dr. Muhamed Osmanović se zahvalio za ovu donaciju. Iskoristio je priliku da još jendom pozove sve građane da će najbolje pomoći, i sebi i drugima, ako se što manje kreću, ako ostanu u svojim kućama.

nvo2
nvo3


(NKP.ba)

PODIJELI