PODIJELI

Dok Izrael nastavlja raketirati Gazu, hakerska skupina “Anonymous” odlučila je stati na palestinsku stranu te započeti digitalni napad na mrežne stranice izraelske vlade.

“Anonymousi” su još u četvrtak rano ujutro najavili da će srušiti stranice izraelskog ministarstva obrane, premijera Netanyahua, kao i druge stranice povezane s izraelskom vladom. Na “Twitteru” su pozvali sljedbenike na rušenje više od 40 stranica. Skupina je poznata po DoS napadima koji preplave stranicu prometom, što uzrokuje njezin pad.

“Ljudi Gaze i ‘okupiranih teritorija’, znajte da ‘Anonymousi’ stoje uz vas u ovoj borbi. Mi ćemo učiniti sve što možemo kako bismo spriječili zle snage izraelskih obrambenih snaga koje su se okomile na vas. Iskoristit ćemo sva sredstva kako bismo vam osigurali pristup internetu i kako biste i dalje mogli svijetu pokazivati vaša iskustva”, pisalo je u njihovoj najavi.

Hakerska skupina je objavila poruku na jednoj mrežnoj stranici u kojoj kažu da su uspjeli srušiti stranicu jedne izraelske sigurnosne i obavještajne službe. U izjavi se nalazila i fotografija za koju tvrde da prikazuje goruće zgrade u Gazi, uz poruku: “Mi, ‘Anonymousi’, nećemo sjediti i gledati kako kukavička cionistička država uništava nevine živote”.

Hakersko-aktivistička skupina objavila je i paket alata uz pomoć kojih se može ostati priključen internetu ako ga izraelska vlada odluči isključiti u pojasu Gaze. Usprkos oštrim prijetnjama, misija ‘Anonymousa’ zasad nije prouzročila veću štetu jer većina ciljanih stranica još uvijek funkcionira, javlja Huffington Post.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR