PODIJELI

Povećanje vijećničkih paušala i dnevnica u Kalesiji je već pola godine tema koju sa velikom pažnjom prate mediji u BiH.

  • Dok građani Kalesije protestuju, a kompletna bh javnost sa dozom gađenja prati razvoj događaja – vijećnici koji su glasali ZA su, čini se, sve istrajniji u svojoj odluci. U tome imaju podršku načelnika!
    Potvrđuju to iz sjednice u sjednicu na kojoj odbijaku dopunu dnevnog reda da se sporna odluka ukine.

Ekipa BHRT je u sedmici iza nas boravila u Kalesiji, a večeras (subot, 08.01.2021) je u Dnevniku emitovan 3minutni prilog iz Kalesije…

Ono što je poražavajuće jeste činjenica da načelnik Sead Džafić nastavlja praksu da medijima daje izjave da je bio i da je i dalje protiv povećanja paušala, iako je nedavno čak i u Nacrtu budžeta za 2022.godinu, a kasnije i u zvaničnom Prijedlogu budžeta 2022.godine planirao više nego duplo novca za “naknade vijećnicima” u odnosu na Budžet usvojen na početku 2021.godine. 

Podsjećamo, samo 3 vijećnika su bila PROTIV povećanja paušala; Klub vijećnika Narod i Pravda (NiP) i jedan vijećnik SBB. Nakon usvajanja sporne odluke u junu 2021., od jula se u Kalesiji organiziju protesti prilikom održavanja svake sjednice, a NiP na svakoj narednoj sjednici uputi dopunu dnevnog reda o ukidanju sporne odluke – koju aktuelna vijećnička većina okupljena oko načelnika odbija.

  • — Pogledajte prilog BHRT (DNEVNIK, 08.01.2021)

(NKP.ba)

PODIJELI