BKC Kalesija, subota 2.novembra: Projekcija filma “Crvene ruže”

BKC Kalesija, subota 2.novembra: Projekcija filma “Crvene ruže”

589
0
SHARE

Filmark produkcija i Udruženje ” Oaza” vas pozivaju da 02.11 2019. sa početkom u 17:00 h  pogledate akcioni ujedno i edukativni kratkometražni film ” Crvene ruže ulice ”.  Film će biti prikazan u BKC ” Alija Izetbegović” u Kalesiji.

Semir Ajanović Nano bio je jedan od žestokih momaka. Živio je za raju, automobilske trke i instant slavu. Njegov život promjenit će jedan ispaljeni metak.
Pogledajte njegovu priču:

 Vaše mjesto možete rezervisati putem facebook i instagram stranice Filmark produkcije :

https://www.facebook.com/events/396140011333624/

https://www.facebook.com/filmarkprodukcija/

https://instagram.com/filmarkprodukcija?igshid=jv3b1wjpn8zt

O filmu

 
Filmark produkcija iz Tuzle  je zajedno sa udruženjem za promicanje pozitivnih vrijednosti ” Oaza” došla na ideju da snimi akcioni, ujedno i edukativni film pod nazivom „Crvene ruže ulice“.

Film prikazuje tužnu svakodnevnicu i predstavlja ozbiljnu temu : nasilje u saobraćaju.Ovim filmom nastoji se skrenuti pažnja o zloupotrebi korištenja oružja, nepropisnoj vožnji i nepostojanju saobraćajne kulture koja je jedan od ozbiljnih problema u našoj zemlji.

U 2018. u saobraćajnim nesrećama u Bosni i Hercegovini život je izgubilo 277 osoba, dok je 10.403 osoba zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede.

Naš cilj  je da podstaknemo vozače i sve učesnike u saobraćaju da razmisle prije nego što djeluju, da svakom ishitrenom reakcijom mogu ugroziti svoj i nečiji život te da postoje posljedice sa kojima će se morati suočiti kasnije.

Slogan kojeg često možemo vidjeti na određenim autoputevima glasi ” Vozi pažljivo, neko te voli / očekuje kući ” snažno apeluje na emocije te su tvorci filma, imajući na umu taj slogan, željeli predstaviti emotivnu priču svih glavnih likova i time poslati bitnu poruku .

Glavne uloge tumače  izuzetno talentovani, sada već diplomirani glumci Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, Husnija Ćoralić (25) i Emrah Mujkanović  (24). 

Pored njih u filmskom svijetu okušao se i dvanaestogodišnji Aldino Mujanović, kojem je ovo drugo filmsko  iskustvo i saradnja sa Filmarkom.( Husnija Ćoralić u ulozi automafijaša )( Emrah Mujkanović u ulozi oca i Aldino Mujanović u ulozi sina )

Idejni realizator i scenarista filma je Muhamed Mahmutović član Upravnog odbora udruženja Oaza , redateljsko mjesto pripalo je Jasminu Jatiću a producent filma je Filmark produkcija iz Tuzle.

(  Asistent kamere Almir Bušaltić, direktor Filmark produkcije Ilijas Jahić, član Upravnog Odbora Muhamed Mahmutović, glumac Emrah Mujkanović, reditelj Jasmin Jatić )

Pozivu da učestvuju u filmu odazvali su i službenici MUP-a TK, Vatrogasne brigade i ekipe hitne pomoći. U filmu je učestvovalo više od 90 osoba a snimanje je trajalo jedan dan. Akcione scene filma snimane su u centru grada Tuzla a određeni kadrovi u Novom naselju, Trgu Slobode i Domu zdravlja.
         

                                             
( Dio ekipe sa snimanja ” Crvene ruže ulice” )

Film je premijerno prikazan 10.10.2019 u CineStaru Bingo City Centra u Tuzli nakon toga i na  Tuzla film festivalu i Domu za kulturu Lukavac.  Takođe,  u narednom mjesecu  film će  biti prikazan i na uglednim TV kućama, festivalima i drugim kulturnim institucijama grada Tuzla,  tako da će svi zainteresovani imati još prilika da pogledaju o čemu je riječ.

Filmark produkcija nastoji širiti i unapređivati kulturu i umjetnost, posebno filmsku produkciju , te dati šansu i vjetar u leđa svim mladim glumcima, muzičarima, umjetnicima iz različitih sfera, priliku da zajedno sa njima stvaraju.

(NKP.ba)