Čestitka Medžlisa Islamske zajednice Kalesija povodom Kurban-bajrama

Čestitka Medžlisa Islamske zajednice Kalesija povodom Kurban-bajrama

511
0
SHARE

U ime Medžlisa Islamske zajednice Kalesija svim muslimanima i muslimankama, u Domovini i bošnjačkoj dijaspori, upućujemo iskrene čestitke povodom nastupanja Hadži – kurban bajrama.

Za mubarek-dane Kurban-bajrama vezana je i dužnost obavljanja hadždža, jedne od pet glavnih islamskih dužnosti. Ove godine, nakon pauze zbog pandemije, sa područja Medžlisa Islamske zajednice Kalesija trenutno hadždž u Mekki obavlja osamnaest (18) kalesijskih hadžija. Našim hadžijama, koji su sada u najsvetijim mjestima, želimo da im hadždž bude kabul i mebrur.

Na Hadži-kurban bajram naši muslimani i muslimanke će biti u velikom ibadetu prinoseći kurbansku žrtvu. Na Hadži-kurban bajram Allah spušta radost na robove svoje i sva ta radost muslimanska je veliki ibadet Allahu, Jednom i Jedinom.

Muslimani i muslimanke, ova četiri dana Velikog Bajrama, vaši su dani za porodičnu radost, za rodbinska i komšijska susretanja, za razmjenu međusobne pažnje i prigodnih hedija.

Pripadnicima islama Hadži-kurban bajram donosi nagradu u vidu Allahovog prijateljstva, i to za svakog onog iskrenog Allahovog roba koji za Njegovu ljubav zakolje kurban na način kako je to iskreno želio učiniti Ibrahim, a.s., naspram svoga sina Ismaila, a.s.

Neka su svim pripadnicima islama, muslimanima i muslimankama, kurban-bajramske namjere čiste, neka im potomci budu ISMAILOVSKOG SOJA, te neka im prinošenje žrtve i svi drugi ibadeti budu kabul kod Boga Dragog.

Hadži–kurban bajram mubarek olsun!

(NKP.ba)