PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Medžlis Islamske zajednice Kalesija nastavlja s organizovanjem tribina na kojima je gost-predavač hfz. Sabahudin ef. Skejić.
Prva Tribina u 2013. godini će se održati u četvrtak (28.02.) sa početkom u 17:45 (nakon akšam-namaz). Tribine će biti održavane u prostorijama MIZ Kalesija (Divanhana).

sabahudin skeyic hfz

I u 2013. godini hafiz Skejić će govoriti o hadisu.

Onako kako on zna i umije, hafiz Skejić je tokom protekle 2012. godine, na predavanjima o hadisu uveseljavao prisutne svojim prepoznatljivim i njemu svojstvenim načinom dersa. Upravo zbog svoje jednostavnosti u govoru, govoru koji je razumljiv svima, hafiz Skejić je na prostoru cijelog Tuzlanskog muftijstva, ali i šire, rado viđen gost.

MIZ Kalesija, također, se zahvaljuje svima onima koji odvoje nekoliko sati da prisustvuju hafizovim predavanjima.
“Naš cilj je osposobiti džematlije za pravilno razumijevanje islama i da ga primjenjuju u živoj islamskoj praksi” – istakao je glavni imam kalesijskog Medžlisa, Enver ef. Alić na web portalu Medžlisa, a upravo je hafiz Skejić jedan od onih koji će doprinijeti tome.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane na prvu Tribinu u 2013. godini, koja će se održati u četvrtak (28.02.) u 17:45 (nakon akšam-namaza), u prostorijama MIZ Kalesija (Divanhana).

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI