PODIJELI

mirsad mehmedovic matematika

Nedavno smo na NKP.ba predstavili Mirsada Mehmedovića iz Kalesije, mladog profesora matematike koji putem Youtube-a nudi besplatne časove iz “najmržeg školskog predmeta”. Mirsad rado odgovara na poruke osnovaca, srednjoškolaca, ali i polaznika fakulteta, a za složenije matematičke zadatke svoja objašnjenja objavljuje i na Youtube kanalu.

POGLEDAJTE OPŠIRNIJE
Znanje nema cijenu: Mladi profesor putem Youtube-a nudi besplatne lekcije iz matematike

Bliže nam se Opći izbori 2014., koji su i glavna tema razgovora kod većine bh. građana, bez obzira da li su članovi neke političke stranke ili ne. Izbori su nepresušna tema o kojoj svako ima pravo govoriti. Polovina građana uopće ispunjava svoju građansku dužnost izlaska na izbore, što u BiH to neki znaju itekako dobro iskoristiti, pa je politička scena proteklih godina preplavljena novim licima, koja uz veoma malu podršku građana postaju veliki “igrači”.

Kalesijac Mirsad Mehmedović je na svom Youtube kanalu objavio video u kojem, čisto matematički, objašnjava zašto ljudi osnivaju nove političke stranke, i zbog čega pojedinci mijenjaju dres “velike” za dres “male” stranke.

Mirsad se ogradio od svake političke opcije, ali poslao itekako jasnu poruku kome (ne)treba dati svj glas.
U videu apeluje na mlade da izađu na izbore, ali da ne dozvole da ih političke stranke ne iskorištavaju kako bi ostvarili svoj cilj, koji je često samo prelaz “izbornog praga”, koji im garantuje učešće u vlasti.

— Toplo preporučujemo gledanje ovog vido priloga, koji će Vam sigurno otkloniti mnoge dileme.


 

(NKP.ba)

PODIJELI