PODIJELI

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija u saradnji sa BZK „Preporod“, i ove godine organizuje manifestaciju „Dani dijaspore 2019“, tokom koje će biti organizirano nekoliko kulturnih, zabavnih i sportskih događaja. Manifestacija počinje u subotu, 28. decembra, u 18,00 sati kulturno-zabavnim programom “U susret dijaspori”. Nastupaju članovi GKUD “Halisije” sa gostima, uz muzičku pratnju Nihada Mešića. 

Naredni sadrža jeste “Književno veče sa kalesijskim književnicima”, koje će se održati Gradskoj biblioteci 30. decembra u 16.30 sati. Istog dana, u sali MSŠ Kalesija, u 17,00 sati, počinje malonogometni turnir za dječke rođene 2010. i mlađi, na kojem će učestvovati ekipe “Bosne”, “Sloge” i “Bijelevca”. Nakon turnira odigrat će se revijalna utakmica BH. ZVIJEZDE – KALESIJA. Za BH. ZVIJEZDE će nastupiti naši reprezentativci i premijerligaški igrači. Dolazak su već najavili braća Eldar Ćivić (Ferencvaroš) i Muharem Ćivić (Velež), Merso Ahmetović (Sarajevo), Jasmin Mešanović (Maribor), Ševkija Resić (ČeliK), Semir Musić (Čelik), Amar Hodžić (Sloboda)… Protiv njih će nastupiti tri ekipe iz kalesije sastavljene od kalesijske dijaspore, novinara i kalesijskih biznismena. 

Zadnji sadržaj je previđen za 31. 12. 2019.(utorak), u 14,30 sati, kada je, u galeriji BKC-a, predviđeno da se otvori “Izložba slika kalesijskih likovnih umjetnika”. Na izložbi će biti potavljene slike kalesijskih slikara Adila Mešanovića, Mehmedalije Mehmedovića, Sejfulaha Imamovića, Arnele Tubić, Admire Ramić, Amira Muminovića, Mirsada Pezića, Dževada Hamzića i drugih, koje su nastajale na prethodnim likovnim kolonijama u Kalesiji. Ulaz na sve sadržaje je besplatan. Pokrioviotelji manifestacije “Dani dijaspore” su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić.

pldani(NKP.ba)

PODIJELI