PODIJELI

Spektakl za pamćenje na stadionu u Subotici kako to i obično biva uz Dinu Merlina!

Subotica je Čarobnjaka i njegov prateći bend dočekala i ispratila ovacijama te se tako upisala na mapu odabranih destinacija nejverovatne turneje Hotel Nacional, koja već treću godinu za redom obara sve rekorde posjećenosti i kojoj je do sada prisustvovalo blizu 400.000 ljudi.
DMSubotica5

Tokom dvaiposatnog performansa jedna za drugom redale su se omiljene pjesme publike, stari hitovi obučeni u “novo ruho” (“Laku noć moja mala barbiko”, “Kokuzna vremena”, “Bosnom behar probeharao”…), kao i najnoviji hitovi sa posljednjeg albuma istoimene turneje (“Školjka”, “Rane”, “Sve do medalje”, “Undo”…). Publika u Subotici je imala i svoju ulogu u koreografiji tokom pjesme “Mjesečina”, a energija na stadionu je eruptirala tokom posljednjeg seta pjesama: “Kad zamirišu jorgovani” i “Deset mlađa”.

Dino Merlin se na simboličan način u toku koncerta prisjetio poznatog književnika Danila Kiša, koji je inače rodom iz Subotice, citirajući njegove stihove “U svakom mom retku, u svakom mom stihu, nalaziš se ti” kao uvod u pjesmu “Nedostaješ” na oduševljenje prisutne publike. Čarobnjak je još jednom dao sve od sebe, a publika je to prepoznala i nagradila ovacijama.
Subotica Deset Mlađa

Najsavremenija razglasna oprema, vrhunska rasvjeta, impresivna video produkcija, pomno birana set lista i novi elementi show-a, te tehnička ekipa koja prati Dinu Merlina i njegov bend, publici su priredili noć za pamćenje.

Nakon Subotice slijede Ohrid (23.7), Sanski Most (27.7), Tuzla (30.7), Budva (7.8), Umag (13.8), Bansko (3.9). Sve informacije o turneji Hotel Nacional mogu se pronaći na: www.dinomerlin.com/turneja

(NKP.ba)

PODIJELI