Divlja kanalizacija izbacuje fekalije u avliju porodice Bajrić u Tojšićima: Inspektor u...

Divlja kanalizacija izbacuje fekalije u avliju porodice Bajrić u Tojšićima: Inspektor u januaru dao rok od 10 dana da se sanira, Općina “raspisuje tender” više od pola godine (Foto&Video)

3164
0
SHARE

Redakciji portala NKP.ba (Nezavisni Kalesijki Portal) se obratila porodica Bajrić iz Tojšića, uz dostavljeni video i foto zapis, sa žalbom na stanje sa kanalizacijom u ovom mjestu, konkretno da se kod njihove porodične kuće od decembra prošle godine ispuštaju fekalije u i pored njihovog dvorišta, zbog kojih je nemoguće boraviti ispred kuće niti otvoriti prozore na kući.
Prijavili su slučaj u svojoj Mjesnoj zajednici, a u januaru ove godine je izlazila i Općinska inspekcija, ali se NIŠTA NIJE URADILO NAKON TOGA.

U nastavku pogledajte izjavu koju su nam poslali, kao i foto i video zapis…

 • Porodica Bajrić, Muharem i Almir, već duži period ima problem sa kanalizacijom, koja od decembra prošle godine izlazi na površinu u našoj avliji i pored iste. Obratili smo se predsjedniku Vijeća MZ Tojšići, Muji Kadiću, koji koji je kazao da je to ‘divlja’ kanalizacija i da mjesna zajednica nema nadležnost da postupa u vezi sa istom. Zatim smo se obratili Općinskoj inspekciji, koja je izašla na lice mjesta 18.01.2023.god i konstatovala stanje i naopravili Zapisnik. Inspektor Refik Gutić je profesionalno uradio svoj dio posla, te u zapisnuku uveo i naredio da se u roku od 10 dana sanira kanalizacija.
  Od tada, dakle od januara ove godine, više od pola godine, ništa nije urađeno povodom toga. Više puta smo ušli u Općinu da se žalimo, ali smo uvijek dobijali isti odgovor, a to je da treba da se raspiše tender za te radove.
  Znamo da postoje procedure, ali isto tako možemo konstatovati da nadležni ne reaguju na potrebe građana, i da je očigledno da se svi rasdovi ‘tempiraju’ raznim potrebama drugih, a ne potrebama onih koji su žrtve okolnosti i takvog sistema.
  Do kada ćemo živjeti u smradu fekalija? Zamislite da se isto dešava pred vašim vratima?
  Ko i kada će reagovati?
  Ovo je apel da se konačno nešto poduzme” – stoji u pismu koje smo dobili uz fotografije i video zapis.

(NKP.ba)