Djevojka koja je ostavila dubok trag u kalesijskom sportu: Amila (Gopo) Lojić,...

Djevojka koja je ostavila dubok trag u kalesijskom sportu: Amila (Gopo) Lojić, odbojkašica kojoj se dive u Modriči

378
0
SHARE
Amila (Gopo) Lojić: Odbojkašica iz Gračanice koja je ostavila dubok trag u Kalesiji
Amila (Gopo) Lojić: Odbojkašica iz Gračanice koja je ostavila dubok trag u Kalesiji
Amila (Gopo) Lojić: Odbojkašica iz Gračanice koja je ostavila dubok trag u Kalesiji

ŽOK Polo, najuspješniji sportski kolektiv u Kalesiji, trostrukti prvak BiH i osvajač KUP takmičenja.
Teško da će se ikada ponoviti slična sportska priča u Kalesiji, koju je tada kreirao Hasan Uščuplić, vlasnik firme POLO. Za ŽOK Polo je tih godina nastupa veliki broj odbojkašica sa strane, čiji je dolazak bio i više nego opravdan odličnim rezultatima.
12-godišnje postojanje i takmičenje kluba donijelo je u Kalesiji velika priznanja, promociju grada i Općine širom BiH, a ljubiteljima sporta nezaboravne trenutke koji se, nažalost, vjerovatno nikada neće ponoviti.

Jedna od odbojkašica “sa strane” koja je nastupala za ŽOK Polo Kalesija je bila i mlada Amila Gopo iz Gračanice.
Amila danas ima 27 godina, udata je i promjenila prezime u Lojić. Nedavno je postala i majka.

Amila i Erna: Zajednički natupi za Polo, Kula Gradačac i za reorezentaciju BiH
Amila i Erna: Zajednički natupi za Polo, Kula Gradačac i za reorezentaciju BiH

Amila Lojić je nastavila svoju karijeru nakon Pola u ekipi Kula iz Gradačca, sa kojim je također osvajala trofeje.
Nastupala je i za reprezentaciju, a od inostranog angažmana spriječila je povreda.

Amila Lojić već drugu sezonu nastupa u Modriči, ekipi koja se takmiči u Premijer ligi BiH.

Nedavno je sa ovom ekipom gostovala u Kalesiji, kada se srela i sabivšom suigračicom Ernom Sinanović, sa kojom je nastupala u dresu ŽOK Polo, Kula Gradačac, ali i za reprezentaciju BiH.

 

  • NKP.ba za ljubitelje sporta, a naročite odboijke, iz Kalesije prenosi interviju sa Amilom (Gopo) Lojić koji je objavljen na portalu SPORTDC.NET.
ŽOK Polo Kalesija
ŽOK Polo Kalesija

Amila Lojić je sa 27 godina neko ko u odbojkaškom sportu može još mnogo postići, a do sada je ostvarila što se nekom ne dogodi za čitavu karijeru. U Modriči je drugu sezonu, Modriča joj veruje. I ona njoj.
„Modriča je grad odbojke. Ima tradiciju, odlične uslove za rad. Šteta što materijalna situacija nije svetlija, ova ekipa ŽOK Modriča bi daleko dogurala. Ušle smo u zimsku pauzu sa 5.mesta. Izgubile smo kući od ekipe BL Voley. Inače, bile bi četvrte, a to nam je cilj na kraju sezone“, kaže primač, odbojkašica prve klase, od nedavno i majka.
Planova ima, ali želja za pečalbom nikako.

„Propustila sam tu priliku za inostranstvom kada sam bila mlađa. Zadesila me povreda koja me koštala inostrane karijere. Kasnije sam formirala porodicu, imam bebu od 19 meseci. Tako da nemam više ambicija za inostranstvom. Želela bih da igram odbojku u Bosni i Hercegovini, da me posluži zdravlje“, kaže Amila.

amila gopolojic 1
Igrala je za nekoliko klubova, ali Gračanica uvek ostaje u srcu.
„Počela sam karijeru u Gračanici daleke 1998.godine. Kasnije sam nastupala za Polo Kalesija gde smo tri puta bile državne prvakinje. Onda sam prešla u Kulu Gradačac i tamo se radovala trofeju pobjednika Kupa BiH“, referiše Lojić.

Nastupi u državnom timu

Ponosna je i na utakmice u dresu reprezentacije BiH.
„Igrala sam u kadestskoj selekciji, pa u juniorskoj. Tu sam radovala se 2.mestu na Balkanskom prvenstvu u Obrenovcu 2007.godine. Trener nam je bio Senad Katanović, mnogo dobar čovek i valjani poznavalac odbojkaškog sporta. Mislim da ni jedna druga generacija u mlađim selekcijama nije ostvarila takav uspeh. Iz te generacije je jako poznata Brankica Mihajlović. To je generacija za pamćenje. Bilo je nastupa i za seniorski tim u Azerbejdžanu, Poljskoj, Bjelorusiji. Do pre dve godine bilo je tako, ali nisam stigla na poziv u Crnu Goru. Uloga majke učinila je svoje, ali ne žalim. Počastvovana sam ulogom majke. Jako sam srećna žena“, kaže Amila Lojić.

Povratak zavičaju

Mladi ljudi imaju mnoštvo želja. Ima ih i ova, poznata odbojkašica.
„Volela bih da, kada za to dođe vreme, karijeru završim tamo gde sam je i započela. U rodnoj Gračanici. Sa suprugom i detetom živim u Gradačcu, tu sam se udala. Međutim, uvek je radostan povratak zavičaju. Gračanica je moja velika ljubav“, kaže ona.

Reči hvale za Modriču

Amila Lojić ne skriva da u Modriči se oseća kao kod kuće.
„Tu sam dve sezone, a imam osećaj kao da sam rasla u ovom gradu. Divni ljudi. Imam mnogo prijateljica i igračica koje su uvek uz mene. I čelnici kluba su čestiti ljudi, željni da Modriča svakim danom bude sve bolja. Jovan Mišić je uvek uz nas. Živa je klupska legenda. Pripada generaciji relativno mladih ljudi, a vrši organizaciju kluba i naših utakmica kao da je pola veka u tom poslu. Bilo nam je žao kada je imao zdravstvenih problema. Navijale smo za brzo ozdravljenje i on se ponovo vraća omiljenom klubu i igri, pa ćemo na proleće zajedno u nove podvige. Zajedno smo jači“, zaključila je Amila Lojić, odbojkašica Modriče kojoj svi veruju u gradu podno Majne.
I dive joj se…

 

.
(NKP.ba)