Do kraja juna u BiH nagle izmjene sunčanih perioda i pljuskova

Do kraja juna u BiH nagle izmjene sunčanih perioda i pljuskova

511
0
SHARE

Nagle izmjene sunčanih perioda i lokalnih pljuskova u Bosni i Hercegovini koje su obilježje proteklog perioda, zadržaće se i u prognoznom periodu od 12. do 27. juna, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nešto nestabilniji period očekuje se krajem tekuće sedmice sa intenzivnijim padavinama u Hercegovini i centralnim, zapadnim i sjevernim krajevima Bosne.

Početkom iduće sedmice, odnosno od 18. do 21. juna prognozira se stabilnije vrijeme sa malim izgledima za povremeni lokalni pljusak. Već od 21. do 27. juna izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu obilnijih pljuskova u Hercegovini i u centralnim, sjeveoristočnim i zapadnim predjelima Bosne.

Jutarnje temperature zraka u periodu od 12. do 22. juna u Bosni će se kretati od 12 do 17, u Herceogovini od 16 do 21 stepen Celzijus.

Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, sa vrijednostima u Bosni od 25 do 30, u Hercegovini do 33 stepeni Celzijusovih.

Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u donosu na prethodni period sa najnižim temperaturama od 15 do 20 stepeni u Bosni, a u Hercegovini od 19 do 24 stepena i najvišim dnevnim do 33 u Bosni, a u Hercegovni do 35 stepeni Celzijusovih.

/NKP.ba/