Dodjelom diploma završena“ Ljetna škola informatike“ u džematu Dubnica

Dodjelom diploma završena“ Ljetna škola informatike“ u džematu Dubnica

511
0
SHARE

Dana, 31.08.2021. u obrazovnim prostorijama džamije Abdullah bin Mohamed Mominah u džematu Dubnica, uspješno je završena Ljetna škola informatike, koju je vodio nastavnik informatike mr.sci. Elvir Jakubović, koji je svoje znanje i dugogodišnje predavačko iskustvo na predmetu informatika, na volonterskoj osnovi darovao najmlađima iz naših džemata. Ljetnu školu informatike uspješno je pohađalo dvadeset polaznika mektebske pouke iz džemata Dubnica i jedan polaznik mektebske pouke iz džemata Prnjavor.

Polaznici su bili razvrstani u dvije grupe, shodno stasrosnoj dobi i predznanju, a usvajali su znanja iz Microsoft Office Word-a, Microsoft Office PowerPoint-a i Osnova programiranja.

Diplome je dodjelio imam džemata Dubnica, Muhamed ef. Burić čestitajući polaznicima i predavaču na uspješno završenoj edukaciji. Džemat se nada da će biti u prilci organiziovati edukacije iz informatike i stranih jezika u narednom periodu. Vrijedi istaći da se od osnivanja džemata u kontinuitetu podučavaju novi učači Kur’ana kroz Školu Kur’ana za djecu i odrasle.


(MizKalesija/ NKP.ba)