Dr. Mugdim Bajrić o koronavirusu iz ličnog iskustva: Rijetka su stanja u...

Dr. Mugdim Bajrić o koronavirusu iz ličnog iskustva: Rijetka su stanja u medicini sa ovakvim kliničkim slikama

2350
0
SHARE

Načelnik Klinike za invazivnu kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Doc. dr. med. sc. Mugdim Bajrić proteklih dana vodio je borbu sa opakim virusom COVID-19.

Nakon što se njegova teška klinička slika praćena obostranom upalom pluća popravila oglasio se putem svog Facebook profila i zahvalio svima na upućenim riječima podrške za brzo ozdravljenje i oporavak. Međutim kao dugogodišnji iskusni ljekar s velikim iskustvom još jednom upozorio je sve na ozbiljnost ove bolesti.

  • “Poštovani prijatelji, od srca zahvaljujem na vašoj velikoj podršci u periodu kada sam proteklih dana vodio borbu sa opakom bolešću. Kao dugogodišnji kliničar s velikim iskustvom, moram priznati, da su rijetka stanja u medicini sa ovakvim kliničkim slikama i ograničenim medicinskim mogućnostima tretmana. Hvala Bogu dobro sam, s nadom da će i mnogi bolesni ozdraviti. Sve Vas molim, da Koronu prihvatite kao opaku realnost, da se čuvate. Prestanite pratiti one koje šire zablude, cijenite medicinsko osoblje koje je na prvoj crti odbrane vlastitim životima. Vakcinacija neka Vam bude najbolji izbor koji ste učinili u vašem životu” – napisao je dr. Mugdim Bajrić.


(NKP.ba)