Drugovi umjesto o maturi, pričaju o dženazi: Dženaza u petak poslije ikindije...

Drugovi umjesto o maturi, pričaju o dženazi: Dženaza u petak poslije ikindije namaza, “matursko večer” prolongirano

331
0
SHARE
Maturska  fotografija Almira Husića
Maturska fotografija Almira Husića

Pogibija 18-godišnjeg Almira Husića, koji se u srijedu utopio u Spreči,  glavna je tema u Kalesiji. Almir se utopio oko 15,30 sati, a njegovo tijelo roniocu su izvukli iz rijeke tek oko 20,00 sati. Svi su u navjerici i žalosti.
Posebno tužna atmosfera bila je u Mješovitoj srednjoj školi, koju je pohađao maturant Almir Husić, koji je upravo završavao 4. razred poljoprivredne tehničke škole.

Njegovi školski drugovi su, umjesto o maturskoj večeri, govorili o dženazi svoga školskog druga. Almir Husić se već bio slikao i za maturantski pano. Njegova fotografija, osim na panou, završit će i na posmrtnici.

U holu MSŠ Kalesija otvorena je knjiga žalosti. Prvi su se upisali Almirovi drugovi iz razreda. Svi su tužnih lica, tužnog pogleda. Niko nema snage da govori, njihove suzne oči dovoljno kazuju.

Mersada Hasanovića, direktora MSŠ Kalesija, smo upravo zatekli u pisanju obavještenja o prolongiranju maturske večeri, koja je bila predviđena za 21. maj.

 – Sve ovo nas je veoma pogodilo. Izgubili smo finog, divnog mladića. Matursko veče smo prolongrali. Naknadno će biti obavijest kada će i da li će uopće biti maturske večeri. Teško nam je danas o tome pričati, kazao nam je direktor Mersad Hasanović.

POVEZAN SADRŽAJ
– Kalesijski maturant Almir Husić se ugušio na rijeci Spreči (13.05.2015.)
– U večernjim satima ronioci pronašli i izvukli tijelo 18-godišnjeg maturanta

almir husic KNJIGA ZALOSTI MSS KAL

Dženaza u petak, poslije ikindije

U školi je organizirana i akcija prikupljanja novčane pomći za porodicu njihovog prijatelja.

Delegacija iz škole je posjetila kuću Saliha Husića, Almirovog oca. Otkako se dogodila tragedija, Husiće obilazi rodbina, komšije i prijatelji. Svi nastoje biti uz porodicu koja je preko noći ostala bez jedinoga sina. Salih i Fatima Husić, osim sina Almira, imaju stariju kćerku.

Salih je nezaposlen. Almirovim roditeljima i sestri je ukazivana pomoć u Domu zdravlja.

Dženaza Almiru Husiću bit će obavljena u petak, poslije ikindije namaza, u 17,00 sati, kod Stare Džamije u Lipovicama.

 

Mjesto gdje se utopio 18-godišnji Almir Husić
Mjesto gdje se utopio 18-godišnji Almir Husić

 

Prije osam godina utopio se i rođak Ernad Husić

Jučerašnja tragedija posjetila je Kalesijce da se prije osam godina, u julu 2007. godine, na jezeru Bistarac kod Lukavca, utopio i Almirov rođak Ernad Husić.
I Ernad je imao 18 godina. Tog nesrećnog julskog dana sa prijateljima je, oko 19,30 sati,  došao na kupanje. Ernadovi prijatelji su otplivali prema sredini jezera, a on je ostao sam u plicaku jer nije znao plivati. Kada su se vratili nije ga bilo na plaži. Najprije su pomislili da je otišao kući, ali se kasnije ispostavilo da se utopio.

 

.
(KalesijskeNovine/ NKP.ba)