Duel dvije Bosne u Sarajevu: BHT uživo prenosio 12. poraz kalesijskih odbojkaša...

Duel dvije Bosne u Sarajevu: BHT uživo prenosio 12. poraz kalesijskih odbojkaša u isto toliko utakmica

762
0
SHARE

Odbojkaši klub iz Kalesija igra rezultatski najlošiju sezonu od osnivanja.
U 11 odigranih utakmica u sezoni 2021/2022 u okviru Premijer lige BIH su upisali isto toliko poraza, uz saldo od 0 (nula) bodova, uz samo 3 osvojena seta.

U okviru 12.kola BHT je u direktnom prijenosu imao utakmicu dvije Bosne, sarajevska protiv kalesijske, koje su igrale derbi začelja tabele.
Kalesijska Bosna “drži fenjer” od početka sezone, a sarajevska Bosna je poziciju iznad, ali uz “čak” 7 osvojenih bodova.

U ovoj utakmici, koja je bila prilika da se obje ekipe predstave široj javnosti, slavila je domaća ekipa OK Bosna Sarajevo.

OK BOSNA Sarajevo – OK BOSNA Kalesija 3:0
(33:31; 25:13; 25:18)

Kalesijskoj ekipi ništa ne ide od ruke od početka sezone, a seriji loših rezultati je ponajviše kumovao zdravstveni bilten. Veći dio sezone je propustio Jasmin Požegić, koji se vratio u ovoj utakmici nakon pauze zbog zdravstvenih problema. Nedavno se oprostio i iskusni Mirnes Idrizović, a ovu utakmicu je propustio i donedavni reprezentativac na poziciji libera, Damir Mehmedović. Nedostaje i srednji bloker Kenan Hasanović.
Neočekivano su šansu u ovoj sezoni dobili mlađi igrači, ali, ruku na srce, nisu ispunili očekivanja.


Iako motivisani prijenosom uživo na BHT, sve je još mnogo prije utakmice mirisalo na novi poraz.


Prvi set je otišao u “taj brejk”, gosti iz Kalesije su propustili da iskoriste 5 set lopti, a na kraju je set pripao domaćinu 33:31.

Otprilike je to bilo sve što je pokazala kalesijska Bosna, koju su u drugom setu rafalnom paljbom doslovno uništili iskusni Bezdrob i korektor Hasanović, koji su imali po nekoliko as servisa a i napadima su prolazili bez problema. Kalesijci su u drugom setu brojali samo do 13.

Treći set je također bio “jednosmjeran”. Bezdrob je nastavio u trećem setu kako je završio drugi, a set je mirno priveden kraju sa rezultatom 25:18.

  • Nakon ove utakmice slijedi zimska pauza, a u drugom dijelu sezone naredne godine će se odigrati još samo 6 utakmica.
    Kalesijska Bosna je, već sada se može reći, siguran putnik u niži rang, i naredne sezone će igrati Superligu FBIH.


(NKP.ba)