Enver Bijedić: “Magistralni put M4 od Tuzle do Kalesije postaje veliko radilište!”

Enver Bijedić: “Magistralni put M4 od Tuzle do Kalesije postaje veliko radilište!”

432
0
SHARE

Federalni ministar saobraćaja i komunikacija Enver Bijedić ovih dana počeo je sa obilaskom radilišta na području Tuzlanskog kantona za koja je novac izdvojilo njegovo ministarstvo. Danas je boravio na području Kalesije i obišao Tojšiće i Gornje Raince.

 

put2

 

Već godinama nijedna KM nije uložena u sanaciju magistralnog puta M4 koji Tuzlu povezuje sa susjednom Srbijom. No, sadašnji ministar saobraćaja Federacije Bosne i Hercegovine ističe da je to prošlo vrijeme te daće ovaj put postati pravo radilište, a planirana je sanacija mostova, trotoara, ali i izgradnja pasarela.

„Na ovom putu potrebno je još mnogo da se uradi radi bezbjednosti saobraćaja, putnika, ali i pješaka odnosno djece koja idu u školu. U budućnosti još mnoga sredstva ćemo uložiti ovdje“, kazao je Enver Bijedić – ministar saobraćaja i komunikacija FBiH.

Bijedić nije želio precizirati kada će biti okončani radovi na izgradnji mosta u Gornjim Raincima, ali je istakao da ukoliko vremenski uslovi dozvole to bi trebalo biti i završeno do kraja godine. Riječi hvale za uloženi novac u ove projekte nije krio ni Dževad Hadžić predsjednik Općinskog odbora SDP-a a ujedno i poslanik u Skupštini TK. Prilikom sastanka SDP-a i federalnog ministra Bijedića, razgovaralo se i o preuzimanju regionalnog puta Međaš-Živinice, koji bi mogao postati dio magistralne ceste.

„Ovi projekti koji se realiziraju doprinose da ta cesta pređe u magistralni put. U ovom dijelu stanovnici Kalesije, Sapne ali i Zvornika ostvarit će bolju i bržu komunikaciju prema glavnom gradu“, rekao je Dževad Hadžić – predsjednik OO SDP-a Kalesija.

Enver Bijedić se dotakao i projekata koji se rade na području Tuzle, Kladnja i Sapne, a obećano je i ulaganje u lokalni put kroz Tojšiće koji je u veoma lošem stanju i u koji se prema mišljenju Tojšićana ne ulaže zato što načelnik Kalesije Rasim Omerović tu nema političku podršku.

„Ja sam vidio tu cestu i mogu reći da je u jako lošem stanju. Ja sam tim ljudima obećao da ćemo to završiti naredne godine“, istakao je Bijedić.

Bijedić je pred našim kamerama obećao i veća izdvajanja kada su u pitanju putevi u našem kantonu, ali i spajanje Tuzle na dio auto puta „V-C“.

(RTV Slon/ NKP.ba)