PODIJELI
Semir Musić i Edis Zulić
Semir Musić i Edis Zulić
Semir Musić i Edis Zulić

Premijerligaš iz Gradačca, FK Zvijezda, se pripreme za nastavak prvenstva koji je planiran prvog vikenda u mjesecu martu. Zvijezda je prvi dio priprema završila u sredini tabele (9. pozicija), što je izuzetno dobar rezultat za klub koji je sezonu otvorio sa četiri poraza.

Pred početak sezone klubu se pridružio 18-godišnji Semir Musić iz Kalesije, bivši član tuzlanske Slobode, koji je u prvom dijelu sezone priliku za igru dobijao obično sa klupe za rezrvne igrače, upisavši nešto manje od 200 minuta u devet utakmica.
Zvijezdu je zimskoj pauzi napustilo nekoliko igrača, ali su u klub stigla i neka nova imena, pa je realno očekivati da u nastavku prvenstva ova ekipa i popravi svoju poziciju na tabeli.

U srijedu (5.februara) Zvijezda je odigrala testnu utakmicu sa NK Orašje, u kojoj su slavili sa ubjedljivih 5:1. Strijelac prvog gola (Pogledajte VIDEO u prilogu), kojeg će dugo pamtiti akteri ovoga meča, bio je mladi Kalesijac Semir Musić. U startnoj postavi u ovoj utakmici svoje mjesto je našao još jedan fudbaler sa područja općine Kalesija, dijete tojšićke Sloge Edis Zulić, koji je u zimskom prelaznom roku potpisao za Zvijezdu.

Gol mladog Musića dvojac iz Kalesije je proslavio na simpatičan način. Nakon projektila sa 20-tak metara, Zulić je prišao mlađem kolegi i “glancao” njegove kopačke.
Zanimljivo je pomenuti da su i Musić i Zulić ljevaci, a Zulić je već ranio pokazivao svoj razorni udarac (Pogledajte VIDEO u prilogu).


(NKP.ba)

PODIJELI