PODIJELI

Pandemija koronavirusa promijenila je komunikaciju među ljudima, tako da se ona najčešće odvija virtuelno.
Facebook je jedan od tih alata za komuniciranje, a kako bi olakšao svojim korisnicima izolaciju, uveo je nove e-moji. Sada ćete moći reagovati na objave zagrljajem, ali slati i novo ljubičasto srce.

Republicworld piše da je Facebook nedavno najavio određene novine koje su već sada mnogima dostupne nakon ažuriranja aplikacije, a u narednim danima svi će ih imati.

Riječ je o dva e-mojija, tzv. dvije reakcije gdje jedan od njih poznati žuti smajli koji sada pruža i zagrljaj, a ljubičasto pulsirajuće srce je namijenjeno za stavljanje reakcije na Messengeru dok se dopisujete s prijateljima. 

Jason Sibley@jasoncreation

Give someone a virtual, digital hug with #Facebook new Care reactions on @facebookapp and @Messenger.

Show support during the #COVID19 crisis.

View image on Twitter

1:12 PM – Apr 30, 2020Twitter Ads info and privacySee Jason Sibley’s other Tweets
Facebook je postepeno počeo uvoditi e-mojije, odnosno, reakcije, a iako je ‘like’ i dalje ostao zaštitni znak Facebooka uz zagrljaj, korisnicima su na raspolaganju još i srce, osmijeh, iznenađenje, tužni i ljuti smajli.

pip gaskell@GaskellPip

Loving the new Facebook ‘like’ option….Introducing the care/hug/squeeze, much needed!!!! #care #virtualhug

View image on Twitter

37:15 PM – Apr 30, 2020 · Golborne, EnglandTwitter Ads info and privacySee pip gaskell’s other Tweets
Potreba za uvođenjem nove reakcije koja zapravo označava zagrljaj i služi kao “care react” je upravo kako i naziv govori nastala zbog vođenja brige o svojim korisnicima, jer je Facebook na ovaj način želio pružiti više mogućnosti svojim korisnicima da izražavaju emocije jedni prema drugima dok su u kućama u izolaciji. 

Katie Swindler@KatieSwindlerUX · Apr 26, 2020Replying to @KatieSwindlerUX

Virtual concert in Fortnite. https://www.google.com/amp/s/www.vox.com/platform/amp/culture/2020/4/24/21235196/travis-scott-fortnite-concert-livestream-the-scotts-music-video …#LifeAndDeathDesignThis weekend’s coolest concert is happening in FortniteTravis Scott’s in-game “tour” is a surreal, virtual live show.vox.com

Katie Swindler@KatieSwindlerUX

Facebook adds a new reaction animation to allow virtual hugs. #LifeAndDeathDesign #COVID19Design23:33 AM – Apr 29, 2020Twitter Ads info and privacySee Katie Swindler’s other Tweets
“Ovaj novi paket e-mojija je predstavljen kako bismo omogućili našim korisnicima da međusobno dijele svoju podršku tokom ovog neviđenog vremena. To je skup reakcija dizajniran tako da bi svim ljudima pružili dodatne načine iskazivanja podrške koji su pogođeni trenutnom krizom zbog koronavirusa. Ovo je samo mala gesta i ne pruža nikakvu finansijsku ili bilo koju drugu podršku osim one psihološke jer je veoma važan aspekt sistema podrške onima koji pate od izolacije”, kazao je glasnogovornik Facebooka.

(NKP.ba)

PODIJELI