FOTO/ Hiljade vjernika na svečanom otvaranju džamije u Saračima: Sead Džafić, sarački...

FOTO/ Hiljade vjernika na svečanom otvaranju džamije u Saračima: Sead Džafić, sarački zet, “otključao” džamiju, i predao je mještanima i Islamskoj zajednici

1955
0
SHARE

Mještani kalesijskog naselja Sarači, koje se nalazi uz magistralni pout Tuzla – Zvornik, danas (subota, 23.07.2016) su obilježili jedan od najznačajnijih događaja ikada kada je u pitanju ovo naselje.
Pred nekoliko hiljada gostiju, kako iz svih dijelova općine Kalesija, Podrinja, ali i desetine autobusa iz svih krajeva BiH, danas je sveštano otvorena i predata Islamskoj zajednici džamija koju su sagradili mještani ovoga naselja.

Pored nekoliko hiljada gostiju iz svij krajeva BiH, među kojima je i veliki broj naše dijaspore, svečanosti su prisustovali skoro svi imami kalesijskih džemata, predstavnici tuzlanskog Muftijstva i drugih muftijstava, izaslanik reisu-l-uleme IZ BiH, kao i predstavnici Općine Kalesija.

otvrananje dzamije saraci CAM05764

Čast da “otključa” džamiju je pripala Seada Džafiću, vlasniku kalesijskog privrednog giganta UNIS TOK DOO, koji je ujedno i najveći vakif ove džamije.
Džafić je u protekloj godini dana pored džamije u Saračima izdvojio više od 100.000 KM za druge projekte značajne za kalesijski Medžlis i Islamsku zajednicu, a otvaranje džamije u SaraČima je velika čast za ovu porodicu, posebno zbog razloga što je Sead Džafić i emotivno vezan za Sarače, odakle je i oženjen.
otvrananje dzamije saraci CAM05753
otvrananje dzamije saraci CAM05719
otvrananje dzamije saraci CAM05771

— Pogledajte djelić atmosfere sa svečanosti u Saračima u našoj foto galeriji…

(NKP.ba)