PODIJELI

Nakon teške pobjede protiv ekipe Mramora, kalesijska Bosna je u okviru 8. kola Druge lige FBiH na domaćem terenu dočekala ekipu Dizdaruše, te upisala visoku i zasluženu pobjedu rezultatom 4:0.

nkp.bankUtakmica nije bila toliko lagana kako to reztultat govori, a to pokazuje i rezultata prvog poluvremena u kojem se ekipa Bosne dosta mučila kako bi došla do gola protivnika. Sa rezultatom 0:0 se otišlo na odmor, a navijači domaće ekipe su se rpibojavali razvoja događaja u drugom poluvremenu.

Domaći fudbaleri su u drugom poluvremenu bili dosta konkretniji na polovini Dizdaruše, a ulaskom bočnih igrača, Jasmina Poljakovića i Ediba Jukića, ekipa Dizdaruše je izgledala potpuno drugačije u defanzivi.
Prvi gol Bosna za Bosnu je postigao Anel Alibašić u 68.. minutu, koji je igrom u ovoj utakmici najavio povratak u formu koja ga je prošle sezone učinila jednim od najtraženijih mladih igrača na bh. fudbalskim terenima.
Nakon ovoga kola igrači Dizdaruše su bili poptuno razbijeni pa su se prilike redale pred njihovim golom. U 78. minutu utakmice Jasmin Poljaković je odlično istrčao kontra napad te sa velike udaljenosti topovski pogodio gol Dizdaruše.
Nekoliko trenutaka nakon gola Poljaković je atraktivno, “makazicama”, asistirao Edinu Kitiću koji se samo naklonio te loptu glavom skrenuo u prazan gol za visokih 3:0.
U zadnjoj minuti utakmice Poljaković pogađa za konačnih 4:0. Akciji je prethodila lijepa kombinacija na desnoj strani, u kojoj su učestovali rezervisti Jukić i Omerović.

Bila je ovo veoma značajna pobjeda Bosne, koja se dodatno učvstila na vrhu tabele. Nakon osam utakmica Bosna je postigla 19 a primila 6 golova.
Epitet igrača utakmice je bez ikakve sumnje pripao Jasminu Poljakoviću, a treba napomenuti da se na golu Bosne u ovoj i prošloj utakmici našao mladi Muamer Bukvar, koji je odlično mijenjao Smajlovića.
Dizdaruša se kalesijskoj publici predstavila u odličnom svijetlu. Uprkos visokom porazu Dizdaruša je jedna od bolih ekipa koja je ove sezone gostovala u Kalesiji,  aprije ovoga kola zauzimali su treću poziciju.

Bosna Kalesija – Dizdaruša 4:0 (Poljaković 2x, Alibašić, Kitić)

Bosna: Bukvar, Majdančić (Poljaković), Mujanović, Tabalović, Karić, Memišević, Lolić, Hamzić, Salkić (Jukić), Kitić, Alibašić (Omerović). Trener: Ibro Mahmutović.

Dizdaruša: Medić, Bajraktari, Spahić, Torsunović, Mehić, Ramić, Kevrić, Mujanović, Širbegović, Slomić, Gušo. Tener: Mirsad Kevrić.


A.Karić
(NKP.BA)

PODIJELI