PODIJELI

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija u velikoj sali BKC-a „Alija Izetbegović“ u petak (20.12.) je održana 17. manifestacija Izbora sportiste godine općine Kalesija.
Za najboljeg sportistu općine Kalesija u 2013. godini proglašen je Mirnes Idrizović, član OK Bosna Kalesija. Odbojkaši i odbojkašice iz Kalesije su i ove godine “pokupili” najveći broj nagrada.

mirnes idrizovic sportista godine 2013Sportski savez općine Kalesija prošlog mjeseca je uputio Javni poziv sportskim klubovima, Nogometnom savezu, nosiocima sportskih manifestacija, javnim ustanovama simpatizerima sporta i novinarima za predlaganje kanidata za izbor najboljeg sportiste i najboljeg kluba u svim dobnim kategorijama.
Osim klubova, sportskih saveza i javnih ustanova, kandidate su mogli predlagati i pojedinci.

Najuspješnijima u kalendarskoj 2013. godini su uručena zaslužena priznanja, a za najboljeg sportistu općine Kalesija u ovoj godini je proglašen Mirnes Idrizović, član OK Bosna Kalesija.
Idrizović je ovu laskavu titulu naslijedio od timskog kolege, Selmira Bešlića. Ova nagrada treću godinu uzastopno odlazi u ruke odbojkaša, a prije Idrizovića i Bešlića ovom titulom se okitio Sabahudin Burek.

I ove godine bez konkurencije su bili odbojkaši i odbojkašice, kojima je pripala većina nagrada.
Pored najboljeg seniora, Mirnesa Idrizovića, najbolja seniorka u 2013. godini je Anela Tubić, članica ŽOK Bosna Kalesija, dok je najbolja ekipa OK Bosna Kalesija.

Ove godine su po prvi put uručene dvije posebne nagrade. Nagrada za pomoć razvoju sporta općine Kalesija uručena je Zuhdiji Kariću, koji je ove godine u više navrata donirao finansijska sredstva za sport.
Nagrada za fer i koretno navijanje pripala je navijačkoj skupini “Gazije” iz Kalesije, koji su bodrili OK Bosna Kalesija na završnici KUP takmičenja BiH, kada su odbojkaši i navijači iz Kalesije osvojili simpatije sportske javnosti u BiH. Nagradu je primio najmlađi član “Gazija”, Salem Karić.
Gazije ovu nagradu posvećuju osnivaču ove navijačke skupine, Jasminu Zuliću, koji je nedavno izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Najuspješniji u 2013. godini

Najbolji sportski radnici
Muhamed Osmanović (FK Bosna Kalesija)

Najbolji trener
Adnan Karić (OK Bosna Kalesija)

Seniori
Mirnes Idrizović (OK Bosna Kalesija)
Anela Tubić (ŽOK Bosna Kalesija)

Juniori
Armin Mehmedović  (KBS “Golden Team”)
Meliha Manjić (SRD “Manjić)
FK Bosna Kalesija

Kadeti
Eldar Mešić (FK Bosna Kalesija)
Velida Hasanović (Karate klub “Bosna Kalesija”
Ekipa: ŽOK Bosna Kalesija
– Pravila o izboru sportiste i sportske ekipe općine Kalesija predviđaju i izbor najbolje osnovne škole u sportskim aktivnostima za ovu godinu. U kolektivnim nastupima školske djece najviše uspijeha u ovoj godini ostvarila je Osnovna škola Memići.

Pioniri
Amir Hamidović (Karate klub Bosna Kalesija)
Timka Cakor (ŽOK Bosna Kalesija)
Ekipa: ŽOK Bosna Kalesija

Cicibani (predpioniri)
Huso Turić (KBS “Golden Team”)
Maida Subašić (Karate klub Bosna Kalesija)

Sport za osobe sa invaliditetom
Muharem Huremović

(NKP.ba)

PODIJELI