PODIJELI

smt bih vas bayernMladi nogometaši sa područja kalesijske općine, kategorija predpionira, učestvovali su na 17. internacionalnom nogometnom turniru „Internationales U 13 Hallenturnier in Mundenrkingen“ u njemačkom gradu Ulmu.
Selekcija koju su predvodili Mensur Šmigalović, Said Šmigalović (Sloga) i Adem Požegić (Respect), na turniru je igrala u grupi sa slavnim Bajernom i Fiorentinom.

Iako nisu prošli grupnu fazu, mladi Kalesijci, koji su nastupali su pod nazivom “Škola mladih talenata BiH”, su osvjetlali obraz.. Uspjeli su remizirati sa italijanskom Fiorentinom, a u utakmici sa Bajernom doživjeli su častan poraz od 2:0. Kalesijska ekipa postigla je sljedeće rezultate: Škola mladih talenata BiH – Erne FC Schlins Austrija 0:0, Škola mladih talenata BiH – AC Fiorentina 0:0, Škola mladih talenata BiH – FC Bayern Munchen 0 : 2, Škola mladih talenata BiH – SV Ringingen 0 : 0 i Škola mladih talenata BiH – Suomi (Finska) 1:1.

U zadnjoj utakmici protiv Finaca Kalesijcima je trebala pobjeda od 3:0 za prolaz. Poveli su golom Ahmeta Omerovića 1:0, ali je na kraju ipak bilo 1:1. Uz strijelca Ahmeta Omerovića, na turniru se odličnim igrama istakao i Ismail Majdančić.

Po dolasku u Kalesiju, osim roditelja i novinara, kalesijske dječake su dočekali i čestitali im na uspjehu: načelnik općine Rasim Omerović, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Nedžad Džafić i Muhamed Avdić, predsjednik Nogometnog saveza TK-a.

Od Elvisa Hodžića, Tojšićanina koji živi i radi u Njemačkoj, i koji je omogućio kalesijskim dječacima nastup na ovome turniru, saznajemo da su organizatori turnira oduševljeni igrom, ponašanjem i disciplinom kalesijskih dječaka, te da su već obezbijedili pozivnicu za nastup na turniru i iduće godine.

Za Škola mladih talenata BiH igrali su: Ahmed Musić, Emrah Hodžić, Aldin Hodžić, Kenan Dropić, Adin Smajić, Ismail Majdančić, Mehdin Saračević, Amel Mujkić, Šahbaz Imamović, Ajdin Majdančić, Anes Malčinović, Enver Brđanović, Ahmet Omerović, Rijad Mulahamzić i Ibro Požegić.

POVEZANE VIJESTI
Najmlađi fudbaleri općine Kalesija u januaru na turniru u Njemačkoj: Učestvuju Bayern, Schalke, Stuttgart, Hajduk, Maribor…
— U-13 turnir u Njemačkoj: Mladi Kalesijci u grupi sa Bayernom i Fiorentinom
(NKP.ba)

PODIJELI