PODIJELI

mektebsko takmicenje kalesija 2013U nedjelju, 21.04- 2013. , u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija održano mektebsko takmičenje za 2013. godinu. Najbolji polaznici mektebske nastave iz 26 kalesijskiih džemata takmičili su se u tri kategorije: kiraet-mlađa grupa, kiraet-starija grupa, opće poznavanje islama.

Vjerskoprosvjetna služba MIZ Kalesija imenovala je Komisije, koje su pratile rad takmičara. Nakon sumiranja rezultata, nakon podne-namaza proglašeni su pobjednici u svim kategorijama, kao i ekipni pobjednici. Glavni imam i predsjednik Medžlisa IZ Kalesija pobjednicima su uručili nagrade, zaželjevši im puno uspjeha na mektebskom takmičenju na niovu Muftijstva tuzlanskog, koje će se održati za dvije sedmice, 5. maja 2013. godine.

Pobjednici po kategorijama

Kiraet – mlađa kategorija (I-VI razred)

1. Hodžić Revda
    Vukovije Gornje
2. Imamović Suhejb    Lipovice Centar
2. Alić Mustafa    Rainci Gornji

Kiraet – starija kategorija (VII-IX razred)

1. Imamović Davud 
   Lipovice Centar
2. Imamović Ahmed    Čaršijska džamija Kalesija
3. Zulić Ahmed    Međaš

Opće poznavanje islama

1. Šehić Jasmina    Prnjavor
1. Ramić Mubina    Čaršijska džamija Kalesija
3. Fazlić Husein    Čaršijska džamija Kalesija

Ekipno (pobjednici)

1. Čaršijska džamija Kalesija
2. Prnjavor
3. Međaš

Pobjednici iz tri navedene kategorije (kiraet-mlađa i starija grupa, opće poznavanje islama) će predstavljati naš Medžlis na takmičenju na nivou Muftiluka. Našim predstavnicima i njihovim imamima želimo puno sreće i uspjeha, da naš Medžlis dostojno reprezentuju, kao i ranijih godina.

(MIZ Kalesija/ NKP kalesijski.com)

PODIJELI

1 komentar

Comments are closed.