PODIJELI

Prije nekoliko dana smo objavili fotografije velike divlje deponije, koja je nedugo nakon objave očišćena.

Nakon toga smo pozvali građane da šalju svoje fotografije divljih deponija, koje ćemo u narednom periodu objavljivati, uz nadu da će odgovorni i nadležni početi raditi svoj posao.

Jedan od mještana kalesijskog naselja Tojšići je objavio fotografije sa terena gdje se održava pijaca.

  • Uz fotografije stoji opis;
    “Pijaca u Tojšićima.
    Ogledalo mjesne zajednice i Općine.
    Ovako nije bilo ni u prošlom vijeku. Prilazni putevi i pijačna površina još uvijek pod blatom od prošlogodišnje poplave.
    Aferim gospodo.”

– Mnogi od mještana Tojšića su kivni zbog tretmana ove mjesne zajednice, jedne od najvećih u općini Kalesija, od strane aktuelne vlasti, a posebno zbog toga što su Tojšići dali najveći broj vijećnika, a pored toga su tu i vijećnici koji gravitiraju sa ovo  mjesnom zajednicom.

Slika na i oko pijačnog prostora u Tojšićima je upravo pravo ogledalo odnosa aktuelne vlasti prema ovoj MZ, a mnogi smatraju da je u Tojšićima bilo bolje 25 godina nakon završetka rata.


Interesantno je pomenuti da su na zadnjoj sjednici OV Kalesija neki od vijećnika tumačili kako je aktuelna vlast na čelu sa načelnikom mnogo uložila u Tojšiće, ali da se to ne može primjetiti jer se 20 godina nije ništa ulagalo. 
Svakako zanimljiva konstatacija, jer da se nije ništa ulagalo godinama a u zadnje tri godine se mnogo uložilo, primjetilo bi se barem malo… 
Ali u OV Kalesija prolaze i gore stvari, pa je i ova “konstatacija“ prošla neopaženo i bez reakcija vijećnika iz Tojšića, kako iz pozicije tako i iz opozicije.

Svakako da je pijačni prostor prilika da aktuelna vlast nešto uradi, ako ništa ne mogu od infrastrukturnih projekata i projekata zapošljavanja koje su obećavali, onda barem da saniraju štete nastale još davno, koje su osim ružne slike i potencijalni izvor zaraznih bolesti.

(NKP.ba)

PODIJELI